Tgrt Haber
11 Eylül 2023 10:23 - Güncelleme : 11 Eylül 2023 10:42

Ermeni lobisi kirli propagandaya başladı: Karabağ yalanları CNN’e haber oldu

11 Eylül’de Ermenistan ve ABD askeri tatbikat yapacak. Bu Rusya’ya gözdağı gibi dursa da harita değişikliğine karşı atılan bir adım. Ermeni lobisinin yalanları CNN'e haber oldu. İşte detaylar...

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Türkiye Gazetesi
,Azerbaycan,ABD

11 Eylül’de Ermenistan ve ABD askeri tatbikat yapacak. Bu Rusya’ya gözdağı gibi dursa da harita değişikliğine karşı atılan bir adım.
ABD’nin uluslararası meselelerde ve krizlere müdahalesinde niyetini ortaya koyan ve olacaklara zemin hazırlayan haberler hep uyarıcı olmuştur. Oralın işgalinde nükleer silah yalanı gibi.  

Yeniden Savaş ihtimalinin belirdiği Ermenistan Azerbaycan gerilimde de ilginç bir analiz ABD’nin pozisyonuyla ilgili fikir veriyor.  Ve elbette seçim sathı mahallinde Ermeni lobisinin gücü ve etkisinin neler yaptırabileceğini… Bu manipülatif haber analiz birçokları gibi CNN’den geldi.

CNN, Dağlık Karabağ’da Azerbaycan’ın Laçin Koridoru’nu abluka altına almasının sonuçları ile ilgili geniş bir makale yayınladı ve dünyayı bu bölgede Azerbaycan’dan kaynaklı insanlık krizi yaşanıyormuş gibi lanse etti.

AZERBAYCAN'I SUÇLADILAR

Bölgede insanların kötü beslenme ve ulaşım sağlık gibi konularda Azerbaycan ablukasına maruz kaldıklarını ve Ermenilerin günlük yaşamlarında yaşadıkları yoksulluğu bölgede yaşayan halktan kişiler Azerbaycan’ı suçlayıcı şekilde dile getirdi makalede ayrıca yine Türkiye’ye olduğu gibi temeli olmayan Bakü, Dağlık Karabağ Ermenilerine açlıkla işkence yaparak soykırım uyguluyor ifadeleri kullanıldı.

Oysa Azerbaycan Kızılayı, Karabağ'da yaşayan Ermeniler için 40 ton undan oluşan gıda yardımı gönderdi. Ancak tüm bu Dağlık Karabağ’daki yiyecek, ilaç ve yakıt kıtlığına rağmen Ermeniler Azerbaycan hükümetinin bölgeye 40 ton un gönderme teklifini kabul etmiyor.

Azerbaycan’ın Laçin Koridoruna kontrol güçlerini yerleştirmesinin nedeni ise Ermeniler bu yolla Dağlık Karabağ’a silah göndermesini engellemek. Bu yüzden Kızılhaç ambulansları hariç hiçbir aracın geçmesine izin vermiyor. Bunun da çözümünü sundu Bakü yönetimi, başka bir yol önerdi. Ağdam kentinden Hankendi’ye giden yoldan yardımların ulaşabileceğini söyledi.

TÜRKİYE'Yİ KIZDIRACAK ADIMLAR ATILIYOR

Gelelim bu haberlerin derinine… İrdeleyelim ki bu çarkın neden böyle döndüğünü iyice anlayalım. ABD’nin kurduğunu düşündüğü düzende bir süredir Rusya, Çin tarafından dengelerin değişmesi ile çatlaklar başladı. ABD bölgesel değişimleri engellemek için dünyada çalışıyor. Bunu Yunanistan’da da görüyoruz. NATO müttefiki Türkiye’yi kızdıracak adımları hiç çekinmeden atıyor.

Hatta Ermenistan Başbakanı Paşinyan bir açıklama yapmıştı gerekirse bu gece Azerbaycan ile barış masasına otururum yeter ki gerginlikler bitsin şeklinde. Ama biliyorsunuz ki bu pastadan pay almak isteyen arkadaki güçler bitti demeden bitmez. Bu nedenle Ermenistan’ı da her defasında barış masasından uzaklaştırıyorlar Macron Paşinyan ile görüşmesinde de gerekli desteği vereceğini açık açık söyledi.

ABD'NİN ÇIKARLARI DEVREDE

Ekonomik güçlükler ile boğuşan Ermenistan bölgesel değişimlerin engellenmesi için tıpkı Ukrayna gibi dış güçlerin kuklası olarak masada boy gösteriyor.
ABD’de de Kasım ayında seçimler var ve Biden Ermeni Diasporasını arkasına almak Zengezur koridorunun açılmasına engel olarak Ermenileri memnun etmek için kendisine bir propaganda aracı yapıyor. Ermeni lobileri de seçim için çalışıyor yani ilişkiler ‘alma-verme’ dengesinde ilerliyor.

ABD siyasetinde Ermeni Diasporası çok etkili ve Amerikan Kongresi ile ilişkileri her zaman güçlü. Aslına oradaki nüfusları da az ama seçim kampanyalarında etkin rol oynayıp bu açığı kapatıyorlar.

Böyle bir durumda ABD’nin çıkarları devreye giriyor. Ermeni lobileri Ermenilerin soykırıma uğradığına inandırmak, Dağlık Karabağ sorununda Erivan’a ABD desteği sağlamak, Ve Ermenistan’a ABD yardımı sağlamak gibi başlıklara ciddi propagandalar yürüyerek mesai harcayıp kamuoyu ve karar vericiler üzerinde bu tip haberler ile etki sağlamaya çalışıyorlar.
 

 

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...