Tgrt Haber
01 Şubat 2024 15:53 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 16:07

Fanatik Yahudiler, Gazzeliler aç kalsın diye tırların önüne yattı!

Gazze İsrail ablukası altında açlıkla mücadele ederken fanatik Yahudiler yardımların ulaşmaması için tırların önüne geçti. Gazzeliler'i "terörist" olarak nitelendiren sloganlar atarak insanlık dramına gözlerini kapattılar.

Editör: Banu İriç / Kaynak: Anadolu Ajansı
yahudi,gazze

İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de sınır kapılarından geçişlerin de izin verilmemesiyle insanlar açlıkla mücadele etmeye çalışıyor. Gıda yardımların getirilmesi için limanda bekletilen tırların önüne yatan yüzlerce fanatik Yahudi yasadışı yerleşimci protesto düzenledi.

Gazze yakınlarındaki Usdud (Aşdod) kentindeki liman yakınlarında toplanan yaklaşık 200 kişilik, çoğunluğu "Tepe Gençliği" adlı fanatik Yahudi yerleşimci grubuna bağlı göstericiler, İsrail bayrakları taşıdı.

Bazı yerleşimciler, limana ulaşmak isteyen tırların önünde yerlere oturarak araçların geçişini engelledi. Yerleşimcilerin kapatmak istediği yol üzerinde demir bariyerler kurarak konuşlanan ancak göstericilere müdahale etmeyen İsrail polisi ve göstericiler arasında zaman zaman tartışma yaşandı.

Fanatik Yahudiler, Gazzeliler aç kalsın diye tırların önüne yattı! - 1. Resim

Fanatik Yahudi yerleşimciler, "Gazze'ye giren yüzlerce tıra hayır diyoruz", "Gazze'ye giren tırlar savaşı uzatır", "Teröristlere yardıma hayır", "İnsani yardım=Ölüm" ve "(İsrailli) Esirlerin gelmesi için yardımları durdurun" yazılı pankart taşıdı.

Fanatik Yahudiler, Gazzeliler aç kalsın diye tırların önüne yattı! - 2. Resim

İsrail'de fanatik Yahudi yerleşimciler, gıda yetersizliği nedeniyle kıtlık, temiz su, hijyen eksikliği nedeniyle hastalık ve barınma yetersizliği karşısında Filistinlilerin yaşam mücadelesi verdiği Gazze Şeridi'ne gönderilen insani yardımların engellenmesi için protesto eylemleri yapıyor.

Fanatik Yahudiler, Gazzeliler aç kalsın diye tırların önüne yattı! - 2. Resim


Kanal 12'nin düzenlediği bir ankete göre, İsraillilerin yüzde 72'si, "Gazze Şeridi'ndeki İsrailli esirler geri getirilmeden buraya insani yardım gönderilmesine" karşı çıkıyor.

Fanatik Yahudiler, Gazzeliler aç kalsın diye tırların önüne yattı! - 3. Resim

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...