Tgrt Haber
01 Mart 2024 12:07 - Güncelleme : 01 Mart 2024 12:08

Gazze’de durum çok vahim: Yiyecek olarak yabani bitki satılıyor

İşgalci İsrail'in katliam yaptığı Gazze Şeridi'nde gıda kıtlığı farklı boyutlara ulaştı. Gazze'de durum her geçen gün daha da vahim bir hal alıyor. Kentte yiyecek olarak yabani bitkiler satılmaya başlandı.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Gazze,İsrail,Hamas,Savaş,

İşgalci İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. İsrail ordusu Gazze'yi yaklaşık 5 aydır havadan, karadan ve denizden vuruyor.

İnsani yardım girişini engellediği Gazze Şeridi’ndeki Filistinliler, bombardımanların yanı sıra açlık kriziyle karşı karşıya kaldı. Gıda stoklarının tükendiği bölgede yabani bitkiler, yiyecek olarak satılmaya başlandı.

"HİÇBİR KAYNAĞIMIZ YOK"

Savaştan önce eczacılık okuyan ve Han Yunus şehrindeki yoğun saldırılar nedeniyle Deir El Balah’a gitmek zorunda kalan Ahmed Fayyad da geçimini sağlamak için yabani ot satmaya başladı. Fayyad, “Yabani ot satan insanlar sadece gelir elde etmek istiyor. Hiçbir gelir kaynağımız yok. İnsanlar da çocuklarını beslemek istiyor” ifadelerini kullandı.

Gazze’de durum çok vahim: Yiyecek olarak yabani bitki satılıyor - 1. Resim

İNSANLAR KITLIĞIN EŞİĞİNDE...

Gazze şehrinin Şucaiye Mahallesi'ndeki evini terk etmek zorunda kalan ve Deir El Balah’a gelen Abu Ali ise, yabani otun şu anda piyasadaki en ucuz şey olduğunu ve doğada kendi kendine yetişebildiği için yaygın olarak bulunabildiğini söyledi.

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'ne (FAO) göre Gazze Şeridi'ndeki nüfusun 4'te biri kıtlığın eşiğinde bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...