Tgrt Haber
12 Şubat 2024 18:30 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 18:35

İngiltere'den Yahudilere yaptırım kararı: Yasadışıdır ve kabul edilemez

İngiltere, Batı Şeria'da şiddet olaylarına karıştığı gerekçesiyle 4 Yahudi yerleşimciyi yaptırım listesine ekledi. İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, Filistinlilerin topraklarından zorla çıkarıldığının altını çizdi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
İngiltere,İsrail,Yahudi,Filistin,Savaş

ABD'den sonra İngiltere de Batı Şeria'daki şiddet olaylarına karışan Yahudi yerleşimcilere yaptırım uyguladı. İngiltere Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Yinon Levi, Moshe Sharvit, Zvi Bar Yosef ve Moshe Sharvit'in "mali ve seyahat" kısıtlamaları getirildiği belirtildi.

Ayrıca, Levi ve Sharvit'in Filistinli aileleri silahla tehdit ettiği ve mülklerini tahrip ettiği, Yosef'in Batı Şeria'da piknik yapan Filistinli aileleri silahla tehdit ettiği, Federman'ın ise El Halil'in güneyindeki Filistinli çobanları tehdit ettiği ifade edildi.

"TOPRAKLARDAN ZORLA ÇIKARIYORLAR"

Yahudilere karşı alınan yaptırım kararından sonra açıklamada bulunan İngiltere Dışişleri Bakanı David Cameron, "Bugünkü yaptırımlar, insan haklarının en korkunç ihlallerinden bazılarına karışanlara kısıtlamalar getiriyor. Burada neler olduğu konusunda net olmalıyız. Aşırılık yanlısı İsrailli yerleşimciler Filistinlileri çoğu zaman silahla tehdit ediyor ve onları kendilerine ait olan topraklardan zorla çıkarıyor. Bu davranış yasadışıdır ve kabul edilemez” ifadelerini kullandı.

İngiltere'den Yahudilere yaptırım kararı: Yasadışıdır ve kabul edilemez - 1. Resim

"VERİLEN TAAHHÜTLER YERİNE GETİRİLMEDİ"

İsrail’e aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimciler konusunda harekete geçmesi çağrısında bulunan Cameron, “Verilen taahhütlerin yerine getirilmediğini görüyoruz” dedi. Öte yandan Levi, ABD tarafından yaptırım uygulanan 4 Yahudi yerleşimci arasında da yer alıyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...