Tgrt Haber
24 Mart 2024 20:55 - Güncelleme : 24 Mart 2024 20:56

İsrail BM'ye bildirdi! Gıda konvoylarının girişi artık onaylamayacak

İsrail'in Gazze'ye saldırıları 170 gündür devam ederken, İsrailli yetkililerden şok edici bir karar geldi. İsrail, Birleşmiş Milletler'e "Gazze’nin kuzeyine gıda konvoylarının girişini artık onaylamayacaklarını" bildirdi.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İsrail BM'ye bildirdi! Gıda konvoylarının girişi artık onaylamayacak

İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları 170 gündür devam ediyor. Abluka nedeniyle insani kriz her geçen gün giderek derinleşiyor. Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini yaptığı açıklamada, “Bugün itibarıyla Filistinli mülteciler için ana can simidi olan UNRWA'nın Gazze’nin kuzeyine hayat kurtarıcı yardım sağlaması engellenmiştir. Bizim gözetimimiz altında yaşanan trajediye rağmen İsrailli yetkililer BM'ye, Gazze’nin kuzeyine gıda konvoylarının girişini artık onaylamayacaklarını bildirdi” ifadelerine yer verildi.

İsrail’in söz konusu kararını “çirkin” olarak nitelendiren Genel Komiser Lazzarini, “Bu, insan eliyle oluşturulan bir kıtlık sırasında hayat kurtaran yardımları engellemeyi kasıtlı hale getiriyor. Bu kısıtlamalar kaldırılmalıdır. UNRWA, Gazze'de yerinden edilmiş topluluklara en fazla yardımı ulaştıran en büyük kuruluştur” dedi.

"KOLEKTİF İNSANLIĞIMIZA LEKE SÜRECEK"

UNRWA'nın Gazze'deki misyonlarının engellenmesinin kıtlığın hızla artmasına ve çok daha fazla kişinin açlık, susuzluk ve barınak bulamaması nedeniyle hayatını kaybetmesine yol açacağı uyarısında bulunan Lazzarini, “Bunun olmasına izin veremeyiz. Bu sadece kolektif insanlığımıza leke sürecek” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...