Tgrt Haber
19 Nisan 2024 05:09 - Güncelleme : 29 Nisan 2024 09:56
CANLI ANLATIM

Son dakika! İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı

Son dakika haberi... ABD medyası, İsrail'in İran'a misilleme saldırısı başlattığını duyurdu. İran medyası ise, İsfahan kentinde havaalanı yakınında patlamalar olduğunu bildirdi. İran'ın birçok kentinde uçuşlar da askıya alındı.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber

Canlı Anlatım Özeti
  • AŞIRI SAĞCI BAKAN BEN GVİR'IN 'SALDIRI YETERSİZ' SÖZLERİNE TEPKİ
  • ÜRDÜN'DEN 'SALDIRILARA SON VERİN' ÇAĞRISI
  • BAKAN FİDAN İRANLI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ
  • RUSYA: İRAN GERGİNLİK İSTEMİYOR
  • BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES'TEN SALDIRIYA KINAMA
  • İRAN'DA HALK İSRAİL'İ PROTESTO İÇİN SOKAĞA DÖKÜLDÜ
  • BM'DEN TANSİYONU DÜŞÜRME ÇAĞRISI
  • ALMANYA'DAN ORTA DOĞU UYARISI
  • TÜRKİYE'DEN İRAN VE İSRAİL'E ÇAĞRI
  • AB'DEN İTİDAL ÇAĞRISI
  • İRAN LİDERİ REİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA
  • ABD SAVUNMA BAKANI İSRAİLLİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ
  • İRAN: SALDIRIYI KİMİN YAPTIĞI NET DEĞİL
  • İSRAİLLİ AŞIRI SAĞCI BAKANDAN ''SALDIRI YETERSİZ'' İMASI
  • ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN ÇALIŞANLARINA UYARI
  • G7 DIŞİŞLERİ BAKANLARI İRAN İÇİN TOPLANIYOR
  • NÜKLEER TESİS TAMAMEN GÜVENDE
  • İRAN: PATLAMALARIN SEBEBİ '3 MİNİ İHA'
  • İSRAİL AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇINDI
  • İRAN: NÜKLEER TESİSİMİZDE BİR SIKINTI YOK
  • İRAN'DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI
  • İRAN BASINI PATLAMALARI DUYURDU
  • ABD ÇATIŞMA İSTEMİYOR
  • UÇUŞLAR DURDURULDU
  • İSFAHAN'DA DUMANLAR YÜKSELİYOR

İsrail, dünyanın dört bir yanından gelen itidal çağrılarına rağmen İran'a misilleme saldırısı düzenledi. Amerikan medyası, İsrail'in ABD'ye bilgi verdiğini yazdı.  İran’ın İsfahan ve Tebriz şehirlerinde duyulan patlama sesleri sonrası İran medyası seslerin hava savunma sisteminin devreye girmesi ve 3 mini insansız hava aracının (İHA) imha edilmesi nedeniyle duyulduğunu yazdı. İşte bölgede yaşanan son gelişmeler...

19.04.2024 17:12

AŞIRI SAĞCI BAKAN BEN GVİR'IN 'SALDIRI YETERSİZ' SÖZLERİNE TEPKİ

İsrail’de hükümet ve muhalefet kanadından yetkililer, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in, ülkesinin İran'a düzenlediği iddia edilen saldırıyı "yetersiz bulduğu" için rahatsızlığını ifade eden imalarına tepki gösterdi.


19.04.2024 16:20

ÜRDÜN'DEN 'SALDIRILARA SON VERİN' ÇAĞRISI

Ürdün, Orta Doğu'da bölgesel gerilime karşı uyarıda bulunarak, İsrail ve İran'a misilleme saldırılarının sona ermesi çağrısı yaptı.


19.04.2024 15:48

BAKAN FİDAN İRANLI MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, bugün (19 Nisan) İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile karşı tarafın talebi üzerine bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede bölgedeki son gelişmeler ele alındı.


19.04.2024 15:47

RUSYA: İRAN GERGİNLİK İSTEMİYOR

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rus medyasına yaptığı açıklamada, “İsrail tarafına İran’ın gerginlik istemediğini açıkça ifade ettik” dedi.


19.04.2024 15:32

BM GENEL SEKRETERİ GUTERRES'TEN SALDIRIYA KINAMA

BM Genel Sekreteri Guterres, İsrail'in İran'a saldırısının ardından, "Her türlü misilleme eylemini kınıyorum" açıklamasında bulundu.


19.04.2024 14:52

İRAN: İSRAİL AYNI HATAYI YAPARSA CEVABIMIZ SERT VE NİHAİ OLUR

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, New York’ta CNN International’de Erin Burnett’e röportaj verdi. Abdullahiyan, “İsrail rejiminin yeniden maceraya soyunması ve İran'ın çıkarlarına karşı eylemlerde bulunması halinde bir sonraki yanıtımız hızlı ve en üst düzeyde olacaktır" dedi. İsrail’in “bir önceki hatayı” tekrarlamamasını umduklarını söyleyen Abdullahiyan, “Eğer İsrail rejimi aynı hatayı tekrarlarsa cevabımız sert ve nihai olacak” ifadelerini kullandı.

19.04.2024 14:39

İRAN'DA HALK İSRAİL'İ PROTESTO İÇİN SOKAĞA DÖKÜLDÜ

İran'da Tahran başta olmak üzere birçok kentte İran'ın 13 Nisan'da İsrail'e düzenlediği saldırıyı kutlamak ve bu sabah İsfahan ile Tebriz'de patlamalara neden olan saldırıyı gerçekleştirmekle suçlanan İsrail'i kınamak için yürüyüş yapıldı.


19.04.2024 14:20

BM'DEN TANSİYONU DÜŞÜRME ÇAĞRISI

Birlemiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği Sözcüsü Jeremy Laurence, Orta Doğu'da İran ile İsrail arasında yaşanan gerilim karşısında tansiyonun düşürülmesi çağrısında bulundu.


19.04.2024 13:30

ALMANYA'DAN ORTA DOĞU UYARISI

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İsrail'in İran'a yönelik saldırı düzenlediği iddiaları nedeniyle bir kez daha Orta Doğu'da gerilimin tırmanmaması uyarısında bulundu.


19.04.2024 12:50

TÜRKİYE'DEN İRAN VE İSRAİL'E ÇAĞRI

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in İran topraklarına yönelik saldırı düzenlediği iddialarına ilişkin yaşanan son gelişmelerin kalıcı bir çatışmaya dönüşme riskinin bulunduğunu belirterek, tarafları daha büyük bir çatışmaya yol açabilecek adımlardan kaçınmaya davet etti.


19.04.2024 11:50

AB'DEN İTİDAL ÇAĞRISI

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, İsrail'in İran ve Suriye'ye saldırdığı iddialarının ardından bölgede gerilimin tırmanmasını önlemek için çaba gösterilmesi gerektiğini söyledi.


19.04.2024 11:33

İRAN LİDERİ REİSİ'DEN İLK AÇIKLAMA

İran Cumhurbaşkanı Reisi, İsrail'in düzenlediği saldırılar sonrası Cuma namazı öncesinde açıklamalarda bulunurken "İran, İsrail'e gücünü gösterdi" ifadelerini kullandı.


19.04.2024 10:50

ABD SAVUNMA BAKANI İSRAİLLİ MEVKİDAŞIYLA GÖRÜŞTÜ

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant ile İran ve Gazze konusunu görüştü. 

Açıklamada, iki bakanın bölgesel tehditler ve “İran’ın Orta Doğu’da istikrarı bozucu eylemleri” hakkında görüş alışverişinde bulunduğu aktarılarak, Austin'in Gazzeli sivillere Aşdod Limanı’ndaki yeni rota da dahil olmak üzere insani yardım akışının artırılmasının ve sürdürülmesinin önemine işaret ettiği bildirildi.


19.04.2024 10:10

İRAN: SALDIRIYI KİMİN YAPTIĞI NET DEĞİL

İran'dan yapılan son açıklamada "Derhal misilleme planımız yok, saldırıyı kimin yaptığı net değil" ifadesi yer aldı. Üst düzey İranlı yetkili yaptığı açıklamada olayın yabancı kaynağının doğrulanamadığını vurguladı.


19.04.2024 10:00

İSRAİLLİ AŞIRI SAĞCI BAKANDAN ''SALDIRI YETERSİZ'' İMASI

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, ülkesinin İran'a düzenlediği iddia edilen saldırıyı "yetersiz bulduğu" için rahatsızlığını ifade ederken, iktidar partisi Likud milletvekili Tally Gotliv, saldırıyı ima ederek, bundan memnuniyetini dile getirdi.


19.04.2024 09:45

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN ÇALIŞANLARINA UYARI

İsrail'deki ABD büyükelçiliği, İsrail'in İran topraklarını hedef almasının ardından büyükelçilik çalışanlarının İsrail toprakları içindeki seyahatini kısıtladığını açıkladı. Duyuru personelin ve ailelerinin "bir sonraki duyuruya kadar" Tel Aviv, Kudüs ve Be'er Sheva bölgelerinin dışına çıkmasını yasaklıyor.


19.04.2024 09:30

G7 DIŞİŞLERİ BAKANLARI İRAN İÇİN TOPLANIYOR

İtalya Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, G7 dışişleri bakanları olarak İran'ın İsfahan kentindeki patlamaları görüşeceklerini bildirdi.


19.04.2024 09:15

NÜKLEER TESİS TAMAMEN GÜVENDE

İran Devrim Muhafızları'na yakın yarı resmi Tasnim haber ajansı, "İsfahan'daki nükleer sahası tamamen güven altında" başlıklı bir video yayınladı.

Videoda İsfahan Nükleer Teknoloji Merkezi yakınında saatini kontrol eden bir adam görülüyor.

Son dakika! İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı - 1. Resim


19.04.2024 08:55

İRAN: PATLAMALARIN SEBEBİ '3 MİNİ İHA'

İran basınından yarı resmi Mehr Haber Ajansı, yerel saatle 04.00 dolaylarında İsfahan 8. Ana Jet Üssü civarında 3 mini İHA'nın alçak irtifa hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirildiğini aktardı.

Son dakika! İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı - 1. Resim


19.04.2024 08:44

İSRAİL AÇIKLAMA YAPMAKTAN KAÇINDI

 İsrail ordusu, İran'ın İsfahan eyaleti yakınlarında yaşanan patlamalara ilişkin yorum yapmaktan kaçındı.


19.04.2024 08:35

İRAN: NÜKLEER TESİSİMİZDE BİR SIKINTI YOK

İran ordusu komutanlarından Siyaveş Mihendust, “Gece meydana gelen patlama sesi İsfahan’daki hava savunma sisteminin, tanımlanamayan şüpheli bir cisme yönelik açtığı ateş sonucu gerçekleşti. Bu saldırı hiçbir zarara yol açmadı. Nükleer tesislerimizde bir sıkıntı yok” dedi.

Son dakika! İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı - 2. Resim


19.04.2024 08:20

İRAN'DA UÇUŞLAR YENİDEN BAŞLADI

Tasnim ajansının İran Sivil Havacılık Örgütü'ne dayandırdığı haberine göre İran'daki bazı havalimanları uçuş kısıtlamalarını kaldırdı.


19.04.2024 07:03

İRAN BASINI PATLAMALARI DUYURDU

İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssüne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurdu. İran televizyonları, İsfahan kentini gösteren yayınlar yaptı.
Son dakika! İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı - 1. Resim

19.04.2024 06:09

ABD ÇATIŞMA İSTEMİYOR

CNN'e konuşan ABD'li yetkili ise Biden yönetiminin İsrail'in "İran'a yönelik bu karşı saldırısına yeşil ışık yakmadığını" ve ABD'nin bölgede kapsamlı bir çatışma istemediğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı ve Pentagon, söz konusu saldırıyı henüz doğrulamadı.


19.04.2024 05:56

UÇUŞLAR DURDURULDU

İran resmi haber ajansı IRNA'nın, İran Yol ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Hava Limanları ve Havacılık Şirketi'ne dayandırdığı haberde, Tahran, İsfahan ve Şiraz ile ülkenin batı, kuzeybatı ve güneybatı bölgelerindeki tüm uçuşların askıya alındığı duyuruldu.


19.04.2024 05:37

İSFAHAN'DA DUMANLAR YÜKSELİYOR

Yarı resmi Fars Haber Ajansı da yerel kaynaklara dayandırarak, İsfahan'ın kuzeydoğusundaki Kehcavaristan şehrinde bir patlamanın duyulduğunu bildirdi.

Son dakika! İsrail, İran'a misilleme saldırısı başlattı - 2. Resim

Bu seslerin nedeninin henüz bilinmediğini belirten Fars, Kehcavaristan şehrinin, İsfahan Havalimanı'nın ve Ordu Hava Kuvvetleri'nin 8'inci Üssü'nün yakınında yer aldığını aktardı.


NEDEN İSFAHAN?

TGRT Haber'e konuşan Uluslararası ilişkiler Uzmanı Barış Adıbelli, "Uçakla bu operasyonu sürdürmek büyük bir cesaret. Burada bir lafa karışıklığı var. İsrail yapsaydı 'yaptık' derdi. Bu saldırıların en önemli özelliği bir anda yapılması. Neden Tahran'da değil de İsfahan'da oldu bu patlama. Buradan bir şey çıkacak. ABD'nin buna ne diyeceği de önemli." dedi.

Son dakika haberinin ayrıntıları geliyor...

Yer: İran

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...