Tgrt Haber
09 Kasım 2023 14:43 - Güncelleme : 09 Kasım 2023 15:35

İsrail'den bir kirli propaganda daha: Uluslararası gazetecileri hedef aldılar

Gazze'de sivillerle beraber onlarca gazeteciyi de hedef alan İsrail, uluslararası basın kuruluşlarını da hedef gösterdi ve kirli bir propaganda yürütmeye başladı. 

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Reuters, AP
İsrail'den bir kirli propaganda daha: Uluslararası gazetecileri hedef aldılar
israil,hamas,filistin,gazze

İsrail'in Gazze'ye karşı saldırıları 34 gündür devam ederken asılsız propagandalar da yapılmaya başlandı. Kirli propagandaların son hedefi uluslararası basın kuruluşları oldu. “Gazetecilik ve basın alanında İsrail’e karşı önyargılarla mücadele misyonu yürüttüğünü” belirten Kudüs ve New York merkezli Honest Reporting (Dürüst Gazetecilik) isimli sivil toplum örgütü, 7 Ekim’deki saldırılarda uluslararası medya organlarından muhabirlerin de Hamas militanlarıyla İsrail’e girdiğini öne sürdü.

İsrail yanlısı kuruluş, Associated Press, CNN International, New York Times ve Reuters adına çalışan Gazzeli serbest foto muhabirlerinin de sahada olduğunu, Hamas militanlarıyla İsrail’e girip olayları görüntülediklerini ve saldırı planını önceden bildiklerini iddia etti.

Sivil toplum kuruluşu, dört Gazzeli foto muhabirinin isimlerini vererek açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Hamas’ın İsrail’e yönelik 7 Ekim saldırısını çok uzun zamandır planladığı artık aşikar. Gazetecilerin önceden bir koordinasyon olmaksızın sabahın erken saatlerinde sınırda beliriverdiklerini varsaymak mümkün mü? Yoksa planın bir parçası mıydılar?”

İsrail'den bir kirli propaganda daha: Uluslararası gazetecileri hedef aldılar

MEDYA KURULUŞLARINDAN CEVAP

İsrail hükümeti de X platformundaki sosyal medya hesabı üzerinden sivil toplum kuruluşunun açıklamasını bir görselle paylaşarak AP, CNN, NY Times ve Reuters muhabirlerinin 7 Ekim saldırılarında Hamas ile birlikte hareket ettiği iddiasını yineledi. İsrail’den gelen bu iddialara uluslararası medyadan cevap geldi.

ABD haber ajansı Associated Press, 7 Ekim saldırılarının önceden bilindiği suçlamasını reddetti, tüm dünyada son dakika haberlerini takip ederek sahadaki serbest gazetecilerin fotoğraflarını kullandığını duyurdu.

Reuters da “Bize katkı sunan iki serbest fotoğrafçıyla ilgili haberi gördük. Hamas’la bağlantılı gazetecilerle çalıştığımız iddiasını kesinlikle reddediyoruz” açıklamasında bulundu.

Ajans, söz konusu fotoğrafların İsrail topraklarına düzenlenen saldırıdan iki saat kadar sonra çekildiğini belirtti.

Kaynak: Reuters, AP
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...