Tgrt Haber
15 Ekim 2023 06:02 - Güncelleme : 15 Ekim 2023 06:10

İsrail'den Halep'e bir füze saldırısı daha! Havalimanı vuruldu

Filistin'i 8 gündür bombalayan İsrail, Suriye'ye de aralıklarla saldırıyor. Esad rejiminin kontrolündeki Halep Havalimanı, düzenlenen füze saldırısında hizmet dışı kaldı.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Anadolu Ajansı
İsrail'den Halep'e bir füze saldırısı daha! Havalimanı vuruldu
suriye,halep,israil

İsrail, 7 Ekim'de Hamas'ın "Aksa Tufanı" sonrası başta Gazze olmak üzere Filistin topraklarına düzenlediği ağır bombardımanı 9'uncu günde de sürdürürken, Suriye'yi de vurmayı ihmal etmiyor. Suriye’de Beşşar Esed yönetiminin kontrolündeki Halep Havalimanı’na İsrail tarafından yeni bir saldırı düzenlendi.

12 EKİM'DE DE VURMUŞTU

Anadolu Ajansı'nın yerel kaynaklara dayandırdığı habere göre, Halep'teki uluslararası havalimanı 3 ayrı roket saldırısıyla hedef alındı.
Şam yönetiminin haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı haberinde ise Halep Havalimanı'nın yerel saatle 23.35’te İsrail tarafından hava saldırısıyla vurulduğu belirtildi.

Haberde, "Pistler zarar gördü. Havalimanı da hizmet dışı kaldı" ifadesine yer verildi.

İsrail 12 Ekim’de Şam ve Halep'teki uluslararası havalimanlarının eş zamanlı olarak hedef almış hizmet dışı kalmasına sebep olmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...