Tgrt Haber
16 Kasım 2023 09:55 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 10:07

İsrail'in işgali genişliyor: Güvenli olduğunu iddia ettiği bölgeyi de zorla boşalttırıyor

İsrail'in güvenli bölge olduğunu iddia ettiği Han yunus kentindeki bazı bölgelere havadan broşür atarak Filistinlilerin bölgeyi acilen tahliye etmesi istendi. Broşürlerde bölgeyi acilen boşaltıp bilinen barınaklara gitmeleri istendiği fakat 'bilinen barınaklar'ın aslında var olmadığı iddia edildi.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber
İsrail'in işgali genişliyor: Güvenli olduğunu iddia ettiği bölgeyi de zorla boşalttırıyor
israil,filistin,hamas,savaş,gazze

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus kentindeki bazı bölgelere acilen tahliye edilmesini içeren broşürler attığı bildirildi. Bildiride Han Yunus kentinin doğusunda İsrail sınırı yakınında yer alan El-Karara, Huzaa, Beni Suheyla ve Absan mahallelerinde yaşayanların evlerinin boşaltılması istendi.

Broşürlerde, “Güvenliğiniz için acilen ikamet ettiğiniz yeri boşaltıp bilinen barınaklara gitmeniz gerekmektedir” ifadelerine yer verildi. Böylece, İsrail ordusu, daha önce “güvenli” olduğunu iddia ettiği bölgelerdeki sivilleri de yine yaşadıkları yerden zorla tahliye emri vermiş oldu.

“VAR OLMAYAN ‘BİLİNEN BARINAKLAR’A KAÇMA TALİMATI”

Norveç Mülteci Konseyi (NRC) Genel Sekreteri Jan Egeland, X sosyal medya platformundan yaptığı açıklamada, “İsrail ordusu, birbiri ardına yok ettiği mahallelerde NRC yardım çalışanlarının peşini bırakmıyor. Şimdi de Han Yunus’tan bile çıkmalarını isteyerek, var olmayan bilinen barınaklarakaçma talimatı veriyor. Washington, Londra, Brüksel ve Berlin’de evde kimse var mı?” ifadelerini kullandı.

İsrail'in işgali genişliyor: Güvenli olduğunu iddia ettiği bölgeyi de zorla boşalttırıyor

“İŞGALİN GENİŞLEMESİNE İLİŞKİN ÖNEMLİ HAMLE”

İsrail Ordu Radyosu’nun aktardığı haberde de ordunun ilk kez Han Yunus’ta bazı mahalleleri boşaltmasını istediği ve bunun İsrail ordusunun Gazze’deki işgalini genişletmesine ilişkin önemli bir hamle olduğu ifade edildi.

İsrail ordusu, daha önce Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki halka, güvenli olduğunu iddia ettiği güneye gitmeleri yönünde defalarca uyarılarda bulunmuştu. Ordu, hastaneler dahil sivil altyapıyı büyük yıkıma uğratarak sivilleri zorla göç ettirmişti.

GAZZE'DE SON DURUM

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisinden yapılan açıklamada, İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin bilgi verildi. İsrail’in Gazze Şeridi’ne 7 Ekim’de başlattığı saldırılarda öldürülenlerin sayısının 11 bin 500e ulaştığı aktarılan açıklamada, bunlar arasında 4 bin 710 çocuk, 3 bin 160 kadının olduğu aktarıldı.

Saldırılar sonucu Gazze Şeridi’nde ölen sağlık çalışanları sayısının 200e ulaştığı vurgulanan açıklamada, İsrail’in saldırılarını sürdürdüğü Gazze’de 51 gazeteci ve 22 sivil savunma çalışanının da yaşamını yitirdiği ifade edildi.

İsrail ordusunun 40 gündür sürdürdüğü saldırılarda Gazze’de 29 bin 800 kişinin de yaralandığı belirtilen açıklamada, yaralıların ise yüzde 70inden fazlasını kadın ve çocukların oluşturduğu kaydedildi.

İSRAİL BOMBARDIMANINDA KAYIP BİLDİRİMLERİ ARTIYOR

İsrail’in saldırılarında yıkılan binaların enkazında kalanların bulunduğu belirtilen başka bir açıklamada, 1770'i çocuk olmak üzere 3 bin 640 kişi hakkında kayıp bildiriminde bulunulduğu vurgulandı. Açıklamada, İsrail saldırıları nedeniyle 25 hastane ile 52 sağlık merkezinin hizmet dışı kaldığı ve 55 ambulansın kullanılamaz hale geldiği aktarıldı.

İbadethanelerin de hedef alındığına işaret edilen açıklamada, saldırılarda 74 caminin tamamen yıkıldığı ve 3 kilise ile 162 caminin de zarar gördüğü belirtildi. İsrail’in 255 okulu hedef aldığı aktarılan açıklamada, bunlardan 63ünün hizmet dışı kaldığı ve 95 hükümet tesisinin de yıkıldığı ifade edildi.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...