Tgrt Haber
29 Şubat 2024 06:55 - Güncelleme : 29 Şubat 2024 07:02

Kamyonet kasasında katliam! 7 kişinin cesedi bulundu

Ekvador'da askeri üniformalı yedi kişi bir kamyonet kazasında ölü bulundu. Şahısların ülkedeki çete savaşları nedeniyle infaz edildiği düşünülüyor.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: larepublica.ec
Kamyonet kasasında katliam! 7 kişinin cesedi bulundu
ekvador,katliam,ceset

Güney Amerika'nın suç oranı en yüksek ülkelerinden Ekvador'da, kamyon kasasında 7 kişiye ait ceset tespit edildi.  Ulusal basında çıkan habere göre, Orellana eyaletine bağlı Joya de los Sachas kasabasında, ihbar üzerine kamyon kasasında arama yapan polis üst üste atılmış cesetlerle karşılaştı.

ORGANİZE SUÇ YÜKSELİŞTE

Yapılan kapsamlı incelemenin ardından üzerinde asker üniformaları bulunan şahısların silahla vurularak öldürüldüğü saptandı. 
Orellana Eyaleti Polis Müdürü Henry Coral, olaya ilişkin açıklamasında, sorumluların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattıklarını bildirdi.
Olay, Ekvador Devlet Başkanı Daniel Noboa'nın terörist ilan ettiği organize suç çeteleriyle  mücadele etme çabalarına rağmen Ekvador'da şiddetinn tırmandığını gösteriyor.

ÇETE SAVAŞLARI

Kıyafetleri nedeniyle Ekvador Silahlı Kuvvetleri mensuplarıyla karıştırılan kurbanların, daha sonra orduyla bağlantıları olmadığı doğrulandı. Yetkililer olay yerinde üç saldırı tüfeği, iki ev yapımı uzun silah, mühimmat ve dokuz milimetrelik tabancanın da aralarında bulunduğu endişe verici bir cephanelik ortaya çıkardı.

Bu kanıt, muhtemelen Ekvador hükümeti tarafından terör örgütü olarak etiketlenen 22 çeteye karşı devam eden mücadeleyle bağlantılı, iyi planlanmış bir operasyona işaret ediyor.

Eyalet savcılığı da olaya ilişkin soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Kaynak: larepublica.ec
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...