Tgrt Haber
23 Ocak 2024 20:32 - Güncelleme : 23 Ocak 2024 21:19

Kanada’da helikopter faciası: 3 ölü, 4 yaralı

Kanada'da kayak tatili dönüşünde yaşanan helikopter kazası, 3 kişinin hayatını kaybetmesine, 4 kişinin de ağır yaralanmasına neden oldu.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Kanada’da helikopter faciası: 3 ölü, 4 yaralı
kanada,,uçak

Kanada'nın Britanya Kolumbiyası eyaletinde bulunan Whistler-Blackcomb kayak pistlerinde kayak yapan bir grup turist, tatillerinin son gününde helikopterle evlerine dönüyordu. Ancak, helikopterin kalkışından kısa bir süre sonra, henüz belirlenemeyen bir nedenle düştü.

3 ÖLÜ, 4 AĞIR YARALI!

Kazada, helikopterde bulunan 7 kişiden 3'ü olay yerinde hayatını kaybetti. 4 kişi ise ağır yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi. Kazanın nedeninin belirlenmesi için soruşturma başlatıldı. Helikopterin sahibi Northern Escape Heli-Skiing tarafından yapılan açıklamada, helikopterin Britanya Kolumbiyası'ndaki Skeena bölgesinde yer alan Terrace kasabası yakınlarına düştüğü ifade edildi.

Northern Escape Heli-Skiing'den bir sözcü yaptığı açıklamada, "Helikopter kazaları nadirdir ancak dağlarda ve kırsal bölgelerde helikopterle kayak yapan insanlar için riskler bulunmakta" ifadelerini kullanarak, şirketin riskleri en aza indirmek için her türlü önlemi aldığını ancak birçok açık hava etkinliğinde olduğu gibi, ortaya çıkan risklerin yüzde 100'ünün ortadan kaldırılmasının imkansız olduğunu açıkladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...