Tgrt Haber
05 Şubat 2024 01:45 - Güncelleme : 05 Şubat 2024 01:45

Kanadalılar ev bulamıyordu... Hükümet yabancıya konut yasağını 2 yıl daha uzattı

Konut krizinin yaşandığı ve vatandaşların uygun fiyatlı ev bulmakta zorlandığı Kanada'da yabancılara konut satışı yasağı 2 yıl daha uzatıldı.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Anadolu Ajansı
Kanadalılar ev bulamıyordu... Hükümet yabancıya konut yasağını 2 yıl daha uzattı
Kanada,konut satışı

Kanada, vatandaşlarının yaşadığı ev bulma sorunu nedeniyle 1 Ocak 2025'te sona erecek olan yabancılara konut satışı yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzattı.

Kanada Başbakan Yardımcısı Chrystia Freeland yaptığı açıklamada, "Kanadalılar için konutları daha uygun fiyatlı hale getirmek için mümkün olan tüm araçları kullanarak, şu anda 1 Ocak 2025'te sona erecek olan yabancı mülkiyet yasağını 1 Ocak 2027'ye kadar uzatılacak" dedi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİ İZİNLERİ DE SINIRLANDIRILMIŞTI

Kanada hükümeti, yabancılara konut satışının ülke genelindeki şehir ve kasabalardaki konut piyasalarına fiyat artmasına yönelik endişeleri artırdığını açıkladı. Geçtiğimiz ay Kanada'da konut krizi nedeniyle uluslararası öğrenci izinlerini iki yıl süreyle sınırlandırılacağı açıklanmış, bazı öğrencilere ise mezun olduktan sonra çalışma izni verilmeyeceği ifade edilmişti.

Öte yandan söz konusu yasa ilk olarak 2023 Ocak itibariyle uygulamaya konulmuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...