Tgrt Haber
02 Eylül 2023 23:41 - Güncelleme : 02 Eylül 2023 23:52

Kerkük'te gerilim tırmanıyor: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Kerkük'te başlayan eylemler üzerine Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, sokağa çıkma yasağını ilan etti. Sudani, olay çıkaranlara karşı güvenlik güçlerinin operasyon başlatması talimatını da verdi.

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: Anadolu Ajansı
Kerkük'te gerilim tırmanıyor: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi
kerkük,ırak

Irak'ın Kerkük kentinde Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) destekçisi bir grubun, ordu kontrolündeki binanın KDP'ye teslim edilmesine karşı çıkanların kapattığı Erbil-Kerkük kara yolunun açılması talebiyle protesto düzenledi.

Rahimava bölgesinde bugün öğleden sonra toplanan göstericiler, lastik yakarak bazı yolları kapattı.

KDP'ye bağlı bu guruplar daha sonra Kerkük kent merkezinde güvenlik güçlerine saldırdı.

Kerkük'te gerilim tırmanıyor: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI BAŞLADI

Eylemler sonrası kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Sokağa çıkma yasağının ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Kerkük'te olay çıkaranlara karşı güvenlik güçlerinin operasyon başlatması talimatı verdi.

EYLEMLERE OPERASYON TALİMATI

Güvenlik güçlerinin kentte güvenlik ve istikrarı sağlamaya ve yasaları uygulamaya çağıran Sudani, şehirde olayların yaşandığı bölgelerde de geniş güvenlik operasyonlarının başlatılması ve oralarda titiz aramaların yapılması talimatını verdi.

Kerkük'te gerilim tırmanıyor: Sokağa çıkma yasağı ilan edildi

Sudani'nin Kerkük'ün güvenliğini bozmaya çalışanların hangi taraftan olursa olsun gözaltına alınmasını istediğini aktaran Resul, Başbakan'ın kentte güvenlik güçleri dışında hiç kimsenin silah taşımasına izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Açıklamaya göre, Kerkük'teki siyasi ve toplumsal gruplara da seslenen Sudani, kentte olası bir fitnenin engellenmesi ve Kerkük'ün güvenlik ve istikrarının muhafaza edilmesi için siyasi grupları, üzerlerine düşen rolü üstlenmeye çağırdı. Kerkük Polis Müdürlüğü Sözcüsü Amir Nuri ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte yaşanan olaylarda 1 kişinin öldüğünü, 6 kişinin de yaralandığını söyledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...