Tgrt Haber
29 Eylül 2023 19:05 - Güncelleme : 29 Eylül 2023 19:24

New York'taki şiddetli yağış sonrası OHAL ilan edildi 

ABD'nin New York şehrinde, günlerdir süren sağanak yağış şiddetini her geçen gün artırırken geniş çapta önlemler alınmaya başlandı. New York'ta olumsuz hava koşulları sebebiyle olağanüstü hal ilan edildi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
New York'taki şiddetli yağış sonrası OHAL ilan edildi 
New York,ABD,sel

New York Valisi Kathy Hochul, geçen hafta boyunca etkili olan sağanak sonrası meydana gelen su baskınlarına ve bazı metro hatlarında yaşanan aksaklıklara karşı mücadele etmek amacıyla olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu. 

Brooklyn bölgesinde yaşanan su baskını nedeniyle 4 metro hattı üzerindeki seferlerde aksamalar yaşanırken, New York Metropolitan Ulaşım İdaresi (MTA), "Metro hizmetinin son derece sınırlı olduğunu ve belirli istasyonlarda seferlerin durdurulabileceğini" duyurdu. 

TOPLU TAŞIMA ÖNERİSİ 

New York Şehir Bölgesi Acil Durum Yönetim Komiseri Zach Iscol ise yaptığı açıklamada, "Eğer seyahat etmek zorundaysanız, toplu taşıma araçlarını kullanmayı tercih edin. Sular altında kalmış yolları kullanmaktan kaçının. Bodrum katında yaşıyorsanız, daha yüksek bir yere taşınma hazırlığında olun" şeklinde uyarılarda bulundu.

Hava tahmin raporlarından alınan bilgiye göre, cumartesi gününe kadar yağışlar sürecek. Yer yer 20 santimi bulması beklenen şiddetli yağmur nedeniyle New York'un şehir bölgesindeki bazı kesimler için ani sel uyarısı yapıldı. 

Kötü hava şartları nedeniyle hava ulaşımının da olumsuz etkilendiği New York'ta, LaGuardia Havalimanı'nın bir terminaline (Terminal A) tüm erişimin kapandığını, eyaletteki 3 havalimanında aksamaların yaşandığı bildirildi. Ayrıca, daha önce yağan yağmurlar nedeniyle zeminin suyla dolu olmasının sel baskın ihtimalini güçlendirdiği bilgisi aktarıldı. 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...