Tgrt Haber
18 Mart 2024 03:20 - Güncelleme : 18 Mart 2024 03:22

Nijerya’da silahlı saldırı: Halk evlerini terk etti, çok sayıda asker öldü!

Batı Afrika ülkesi Nijerya'da silahlı saldırılar 16 askerin hayatını söndürdü. Saldırılarda üst rütbeli askerlerin de kaybedildiği paylaşıldı. Çok sayıda bölge sakini de panikle evlerini terk etti.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
Nijerya’da silahlı saldırı: Halk evlerini terk etti, çok sayıda asker öldü!

Nijerya'nın güneyindeki Delta eyaletinde, barış koruma görevinde olan 16 asker silahlı saldırılarda hayatını kaybetti. Saldırıların Bomadi bölgesindeki iki köyde gerçekleştiği bildirildi.

YETKİLİLER DOĞRULADI

Nijerya Savunma Enformasyon Direktörü Tukur Gusau tarafından yapılan yazılı açıklamada, saldırılarda 2 binbaşı ve 1 yüzbaşının da aralarında bulunduğu 16 askerin hayatını kaybettiği doğrulandı. Saldırıların kimler tarafından gerçekleştirildiğine dair henüz bir bilgi verilmedi.

Nijerya’da silahlı saldırı: Halk evlerini terk etti, çok sayıda asker öldü! - 1. Resim

Gusau, "Şu ana kadar birkaç kişi gözaltına alınırken, saldırının arkasındaki nedeni ortaya çıkarmak için gerekli adımlar atılmaya başlandı." ifadesini kullandı.

BÖLGE SAKİNLERİNİ EVLERİNİ TERK ETTİ

Öte yandan ulusal basındaki haberlerde, saldırının ardından bölge sakinlerinin korkudan evlerini terk ettiği belirtildi. Petrol zengini Delta eyaletindeki pek çok toplulukta enerji şirketlerinin petrol sızıntıları için tazminat ödemesi ya da toprak yüzünden sık sık, bazen ölümle sonuçlanan çatışmalar yaşanıyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...