Tgrt Haber
16 Ağustos 2023 22:45 - Güncelleme : 16 Ağustos 2023 22:58

PKK'lılar Almanya'da camiyi hedef aldı! Cemaat çirkin saldırıyı fark etti

Terör örgütü PKK yandaşları Almanya'da Aşağı Saksonya eyaletindeki Hannover kentinde camiyi hedef aldı. PKK'lı teröristler cami duvarlarına yazı yazarak çirkin saldırı gerçekleştirdi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
PKK'lılar Almanya'da camiyi hedef aldı! Cemaat çirkin saldırıyı fark etti
Almanya,PKK

Müslümanlara ve Türklere yönelik artan çirkin saldırıların adresi Danimarka ve İsveç'ten sonra bu kez Almanya oldu. Terör örgütü yandaşları bir camiyi hedef aldı.

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde yer alan Hannover kentindeki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği‘ne (DİTİB) bağlı Hannover Merkez Camii’ne yerel saat 04.30 sularında terör örgütü PKK yandaşları tarafından terör örgütünün adı sprey boya ile yazıldı. Yapılan saldırı sabah namazına camiye gelen cemaat tarafından fark edildikten sonra dernek yönetimine bildirildi.

PKK'lılar Almanya'da camiyi hedef aldı

"TEDİRGİNLİK VE ENDİŞE İÇERİSİNDEYİZ"

Daha önce de benzer saldırılara şahit olduklarını ifade eden Hannover DİTİB Merkez Camii Dernek Başkanı Mehmet Zengin yaptığı açıklamada, “Başta cami cemaatimiz olmak üzere din görevlilerimiz ve bizler tedirginlik içerisindeyiz ve endişe duyuyoruz. Şehirde huzur ve güven ortamının bu şekilde zarar görmesine müsaade etmeyeceğiz. Olayın resmi makamlar tarafından en kısa zamanda çözüleceğini umuyor, fail ya da faillerinin bulunarak adalete teslim edilmesini talep ediyoruz.” dedi.

Yazılan yazıları sildiklerini söyleyen Zengin, olayın polise intikal ettiğini söyledi.

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...