Tgrt Haber
31 Ocak 2024 14:43 - Güncelleme : 31 Ocak 2024 14:44

PKK/YPG Suriye'de 14 yaşında bir kız çocuğunu kaçırdı

Terör örgütü PKK/YPG, Suriye'nin Halep kentinde işgal ettiği Aynularab (Kobani) ilçesinden 14 yaşındaki bir kız çocuğunu daha silahlı kadrosuna katmak için kaçırdı. Teröristler Aralık 2023'te de yine aynı ilçeden 12 yaşında bir kız çocuğunu kaçırmıştı.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: Anadolu Ajansı
PKK/YPG Suriye'de 14 yaşında bir kız çocuğunu kaçırdı
terörist,suriye,halep

Muhalif Kürt grup "Bağımsız Kürt Rabıtası" Sözcüsü Redor el-Ahmed, Halep'in Aynularab ilçesine bağlı Bir Curud köyünden 28 Ocak'ta kız çocuğu S.A.M.'nin, teröristlerce kaçırıldığını söyledi.


Ahmed, terör örgütünün, kaçırdığı çocukların aileleriyle iletişim kurmalarını engellediğini belirtti.
 PKK/YPG, kaçırdığı veya alıkoyduğu gençler ile çocukları silahlı eğitim için sözde eğitim kamplara götürüyor.


2022'DE 1200'DEN FAZLA ÇOCUĞU KAÇIRDILAR

Teröristler Aralık 2023'te de Aynularab'da 12 yaşındaki kız çocuğu E.Ş.K.'yi kaçırmıştı. 2022'de 1200'den fazla çocuğu kaçırarak silahlı kadrosuna kattı

BM, Ocak-Aralık 2022 dönemine ilişkin "Yıllık Silahlı Çatışmalarda Çocuklar" raporunda, terör örgütü PKK ile Suriye uzantısı SDG ve YPG'nin, 2022'de 1200'den fazla çocuğu asker olarak kullandığını açıklamıştı.

PKK/YPG Suriye'de 14 yaşında bir kız çocuğunu kaçırdı

"SAFLARINDAKİ TÜM ÇOCUKLARI SERBEST BIRAKMAYA DAVET EDİYORUM"

Raporda, PKK'nın Suriye kolu SDG'nin 637 çocuğu, PKK/YPG ve SDG'ye bağlı yapılanmaların 633 çocuğu silahlı kadrosuna kattığı kaydedilmişti.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, rapordaki değerlendirmesinde, "Çocukların YPG/PKK tarafından asker olarak kullanılmasından son derece endişeliyim. Onları, çocukları asker olarak ve farklı amaçlar için kullanmayı sonlandırmaya ve saflarındaki tüm çocukları serbest bırakmaya davet ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...