Tgrt Haber
25 Ocak 2023 12:25 - Güncelleme : 25 Ocak 2023 12:51

Solunum yolu hastalığı Kuzey Kore'yi alarma geçirdi! 5 günlük sokağa çıkma yasağı

Kuzey Kore'de solunum yolu hastalığı vakalarında artış sokağa çıkma yasağını da beraberinde getirdi. Başkent Pyongyang'da 5 gün sokağa çıkmak yasaklandı. Halk, yasağın uzama ihtimaline karşı evlerine stok yapmaya başladı.

Solunum yolu hastalığı Kuzey Kore'yi alarma geçirdi! 5 günlük sokağa çıkma yasağı
kuzey kore,hastalık

Kuzey Kore'de tespit edilemeyen solunum yolu hastalığı şüphesiyle başkent Pyongyang'da 5 gün sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Halk ise sokağa çıkma yasağının uzamasına karşılık gıda stoku yapmaya başladı. Yonhap'ın NK News'e dayandırdığı haberine göre, yetkililer, vaka sayısındaki artışın önüne geçebilmek için başkentte sokağa çıkma yasağı getirildiğini açıkladı. Henüz hastalığın türünün tespit edilemediği ancak başkent sakinlerinden gün içinde birkaç kez vücut sıcaklıklarını ölçmeleri istendi.

HALK GIDA STOĞU YAPTI

Yerel basındaki haberlerde, Pyongyang'da halkın, 5 günlük sokağa çıkma yasağının uzaması ihtimaline karşı gıda stoku yaptığı kaydedildi. Kuzey Kore'de, ilk Kovid-19 vakası Mayıs 2022'de açıklanırken ağustosta ise salgına karşı zafer kazanıldığı ilan edilmişti.

Bir diğer taraftan Pyongyang yönetimi, salgına dair vaka sayıları ve buna bağlı can kaybı sayılarını şeffaf olarak açıklamamakla suçlanıyordu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...