Tgrt Haber
14 Aralık 2023 11:21 - Güncelleme : 14 Aralık 2023 11:23

Somali Cumhurbaşkanı, ölümlü kazaya karışıp Türkiye'den kaçan oğluna seslendi: Geri dön ve hakim karşısına çık

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, İstanbul'da motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan kazanın ardından kayıplara karışan oğluna seslendi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: TGRT Haber
Somali Cumhurbaşkanı, ölümlü kazaya karışıp Türkiye'den kaçan oğluna seslendi: Geri dön ve hakim karşısına çık
Somali,Kaza,,İstanbul,

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud, Fatih'te kurye Yunus Emre Göçer’e arkadan çarpmış, ağır yaralanan Göçer tedavi gördüğü hastanede 6 gün sonra hayatını kaybetmişti. Kaza sonrası ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Shekh Mohamud, bu fırsattan yaralanıp yurt dışına kaçtı. 

Konuya ilişkin Associated Press'e konuşan Şeyh Mahmud, 38 yaşındaki motosikletli kurye Yunus Emre Göçer'in hayatını kaybettiği olayın bir kaza olduğunu belirtip, oğlunun kazanın ardından avukat tuttuğunu ve herhangi bir tutuklama emri olmadan yurtdışına çıktığını söyledi.

"OĞLUM YETİŞKİN, KARAR ONA AİT"

Oğlunun hala ülkeyle bağlantısı olduğunu ve geri dönüp mahkemede yargılanması için iletişim kurduklarını aktaran Şeyh Mahmud, ancak oğlunun bir yetişkin olduğunu ve kararın ona ait olduğunu, ancak tavsiyelerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Mahmud, Göçer'in ailesine başsağlığı diledi ve bu trajik olay nedeniyle üzgün olduğunu ifade etti.

BAKAN TUNÇ: SOMALİLİ SANIK TÜRKİYE'YE GELECEK

Öte yandan kazaya ve sonrasında yaşanan olaylara ilişkin açıklamada bulunan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Hiçbir vatandaşımızın hakkının gasp edilmesine izin vermeyiz. Somalili sanık Türkiye'ye gelecek" ifadelerini kullandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...