Tgrt Haber
20 Mart 2024 19:15 - Güncelleme : 21 Mart 2024 10:49

Son dakika! Bakan Fidan Türkiye'nin AB üyelik sürecine dair açıklamalar

Son dakika haberi... Dışişleri Bakanı Fidan, İspanya Dışişleri Bakanı Bueno ile görüştü. Bakan Fidan İspanyol mevkidaşına, "Türkiye'nin AB üyelik sürecinin, bazı ülkelerin kısır politik gündemlerine bırakılamayacak kadar önemli olduğunu yineledim" dediğini bildirdi.

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: TGRT Haber

Fidan, İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares ile Dışişleri Bakanlığındaki görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Türkiye için Avrupa Birliği (AB) üyeliğinin stratejik bir hedef olmaya devam ettiğini belirterek, "Türkiye'nin AB üyelik sürecinin bazı ülkelerin kısır politik gündemlerine bırakılamayacak kadar önemli olduğunu yineledim." ifadelerini kullandı.

Son dakika! Bakan Fidan Türkiye'nin AB üyelik sürecine dair açıklamalarda bulunuyor - 1. Resim

Türkiye'nin AB üyelik sürecine İspanya'nın başından itibaren samimi şekilde destek olan ülkeler arasında yer aldığını, AB üyeliğinin Türkiye için stratejik bir hedef olmaya devam ettiğini İspanyol meslektaşına bir kez daha ifade ettiğini aktaran Fidan, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin AB üyelik sürecinin bazı ülkelerin kısır politik gündemlerine bırakılamayacak kadar önemli olduğunu yineledim. Avrupa Birliği içerisinde Gazze konusunda ilk günden itibaren ilkeli bir tutum izleyen ve Filistin halkının yanında olan ülkelerden biridir İspanya. İspanya'nın takdire şayan bu tutumu Filistin meselesinin dini ve etnik kimliklerinin üstünde evrensel bir dava olduğunun da ayrıca ispatı niteliğindedir."

Son dakika! Bakan Fidan Türkiye'nin AB üyelik sürecine dair açıklamalarda bulunuyor - 2. Resim

İSRAİL'İN GAZZE KATLİAMI

Bakan Fidan, Gazze'de katliam yapan İsrail'e de değinerek, "Bizim de İsrail'e yönelik uluslararası baskının oluşturulması için çabalarımız sürüyor." ifadelerine yer verdi.

Son dakika! Bakan Fidan Türkiye'nin AB üyelik sürecine dair açıklamalarda bulunuyor - 3. Resim

İspanya Dışişleri Bakanı Jose Manuel Albares'in açıklamaları ise şu şekilde:

İspanya'nın önerisi bir barış konferansının düzenlenmesi. Bu konferansta hepimiz bir araya gelip Filistin devletini tanıyabiliriz. İspanya'nın duruşunu herkes biliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...