Tgrt Haber
16 Kasım 2023 09:50 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 10:25

Son dakika! İsrail, Hamas liderinin evine saldırı düzenledi

Son dakika haberi: Gazze Şeridi'ni 41 gündür bombardımana tuturak katliam yapan İsrail ordusu, Hamas lideri İsmail Haniye'nin evine bombalı saldırı düzenlendiğini açıkladı. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, hava saldırısı düzenlenen evin Hamas'ın üst düzey isimlerinin buluşma noktasını olduğunu iddia etti.

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Hamas,,,saldırı,İsrail

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonlarına misilleme olarak İsrail'in başlattığı saldırılarda 41. güne girildi. Hava saldırılını kesintisiz devam ettiren İsrail, bu sefer de Hamas'ın lideri İsmail Haniye'nin evine bombaladı. 

Ordu Sözcüsü Daniel Hagari'nin iddiasına göre Hamas'ın üst düzey isimlerinin buluşma ve toplantı noktası olan evin sürekli kullanıldığı iddia edildi. 

Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, X hesabı üzerinden operasyona ilişkin görüntüler paylaşıldı. Hagari, "162. tümen bu gece terör örgütü Hamas'ın siyasi büro başkanı İsmail Haniye'nin terör altyapısı ve Hamas  örgütünün buluşma yeri olarak kullanılan evine savaş uçaklarıyla saldırdı" dedi. 

ORTA DOĞU'DA SON DURUM 

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'e kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail'de 7 Ekim'deki saldırılarda 310'dan fazlası asker olmak üzere 1200 İsraillinin öldüğü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığı duyuruldu.

Gazze Şeridi içerisindeki çatışmalarda da 50 İsrail askeri öldürüldü. İsrail'e göre, Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Gazze'deki hükümete göre 7 Ekim'den bu yana İsrail saldırılarında Gazze Şeridi'nde 4 bin 710'u çocuk ve 3 bin 160'ı kadın olmak üzere 11 bin 500 kişi öldürüldü.

Batı Şeria ve Kudüs'te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 197 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana sınırda yaşanan çatışmalarda 74 Hizbullah mensubu ve 6 İsrail askeri öldü. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...