Tgrt Haber
17 Nisan 2024 21:13 - Güncelleme : 17 Nisan 2024 22:07

Son dakika! İsrail medyası İran'a olası operasyonların ertelendiğini duyurdu

Son dakika haberi... Axios'a konuşan ABD'li yetkililer, İsrail Ordusunun pazartesi günü İran'ı vurma kararını ertelendiğini duyurdu. Ertelemenin operasyonel nedenlerden dolayı alındığı belirtildi. 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! İsrail medyası İran'a olası operasyonların ertelendiğini duyurdu

ABD'li ve İsrailli kaynakların, bir Axıos gazetesine verdikleri demeçe göre, İsrail Pazartesi günü İran'ın dron saldırılarına karşı bir misilleme vermeyi düşünüyordu fakat erteleme yoluna gitti. İsrail'in misillemesine ilişkin karar Cumartesi gününden bu yana ikinci kez ertelenmiş oldu. 

Elde edilen bilgilere göre, yetkililer gece saatlerinde Biden yönetimi ile iletişime geçerek planlanan saldırının “operosyonel nedenlerle” ertelendiğini açıkladılar.

Biden yönetiminin yetkilileri, İran topraklarına yönelik düşünülen küçük çaplı bir saldırının, İran'ın karşılık vermesine yol açabileceğini belirtiyorlar. Ancak bu tepkinin önceki saldırıya kıyasla daha kısıtlı olacağı ve bu sayede iki taraf arasındaki çatışmanın sona ermesi beklentisi içindeler. 

Son dakika! İsrail medyası İran'a olası operasyonların ertelendiğini duyurdu - 1. Resim

"SALDIRYA CEVAP VERMEMEK MÜMKÜN DEĞİL" DENMİŞTİ!

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, dün yaptığı açıklamada, "Böyle bir saldırıya cevap vermemek mümkün değil. Seçtiğimiz yer ve zamanda hareket edeceğiz ve buna ilişkin herhangi bir söz gereksiz" demişti. 

İran'ın İsrail'e yönelik saldırısının "başarısız" olduğunu kaydeden Hagari, "Bu (İran saldırısı), İsrail'in savunma sanayisinde yıllar içinde biriktirdiği yetenekler sayesinde engellendi. Dünyanın çok şey öğreneceği tarihi bir hava savunma savaşı sayesinde durduruldu." ifadelerini kullanmıştı.

Son dakika! İsrail medyası İran'a olası operasyonların ertelendiğini duyurdu - 2. Resim

NE OLMUŞTU?

1 Nisan tarihinde İsrail, Şam'da bulunan İran konsolosluğuna hava saldırısı düzenledi. Bu saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı iki general dahil yedi kişi hayatını kaybetti. 

İran, bu saldırıyı kendi topraklarına yapılmış bir saldırı olarak nitelendirerek misilleme yapacaklarını açıkladı. 

İsrail ise, İran'ın olası saldırılarına karşı cevap vereceğini duyurdu.

13 Nisan'da İran, İsrail'e yönelik geniş çaplı bir saldırı başlattı. Bu saldırıda yüzlerce kamikaze drone, balistik füze ve seyir füzesi kullanıldı. İran, bazı askeri hedeflerin başarıyla vurulduğunu belirtti.

Öte yandan İsrail, saldırıların büyük bir kısmının hava savunma sistemleri tarafından engellendiğini, ancak güneydeki bir askeri üssün füze isabet aldığını ifade etti. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...