Tgrt Haber
12 Ekim 2023 14:36 - Güncelleme : 12 Ekim 2023 18:18

Son dakika! İsrail, Şam ve Halep'te havalimanlarını vurdu: İşte ilk görüntüler

Son dakika haberi... İsrail-Filistin arasındaki başlayan çatışma gitgide büyüyor. Savaşın 6'ıncı gününde İsrail, Şam ve Halep havalimanlarını vurdu.

Editör: Şule Altınel / Kaynak: TGRT Haber
israil,şam,hamas,filistin

Hamas'ın cumartesi günü İsrail'e karşı başlattığı Aksa Tufanı savaşa dönüşürken, bölgede her dakika sıcak gelişmeler yaşanıyor. Gazze'yi abluka altına alarak, bombardımana devam eden İsrail, bu sefer Suriye'yi hedef aldı. Suriye Devlet Televizyonu, İsrail'in Şam ve Halep Havalimanı'nı vurduğunu duyurdu.

Yerel medya kanalı Sham FM, Suriye hava savunmasının her iki saldırıya da cevap olarak başlatıldığını söyledi.

Halep Havalimanı'nda hasar olduğu ancak can kaybının yaşanmadığı belirtilen açıklamada, saldırının Şam Havalimanı'na etkisi konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

İSRAİL, YARDIMLARI KESMEYE ÇALIŞIYOR

Yedi Tepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Hakkı Caşın, İsrail’in Suriye havalimanına saldırmasına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Şam ve Halep vuruldu. İsrail’in daha önceki savaşlarında Suriye kilit rol oynamıştı. İsrail, Suriye üzerinden gelecek başka kuvvetler gelecekse bir cezalandırma mesajı vermişti.

İsrail, 6 gün savaşlarında önce Mısır’ı vurmuştu. Gelebilecek yardımları kesmeyi amaçlıyor. ABD ve Rusya karşılaşması dolaylı oalrak olacak. Putin’in yaptığı açıklamalarda 1967 sınırına dönülmesi gerektiğini vurguladı."

 

İsrail ordusundan dün yapılan açıklamada, "Suriye'den İsrail'e yönelik çok sayıda top atıldığı tespit edildi." denilmişti. Açıklamada, top mermilerinin bir kısmının İsrail topraklarına ulaştığı ve açık alanlara düştüğü kaydedildi.

İsrail güçlerinin de Suriye topraklarından atışların yapıldığı kaynaklara topçu bombardımanı ve havan ateşiyle karşılık verdiği belirtilmişti.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...