Tgrt Haber
02 May 2023 12:44 - Güncelleme : 02 May 2023 17:03

Suriyeliler vatanlarına dönmemek için direniyor muhalifler destek veriyor! Ordu isyanı güçlükle bastırdı

Lübnan, Suriye'deki iç savaşın son bulmasıyla ülkedeki Suriyelileri göndermeye başladı. Kamyonlarla ülkelerine taşınan Suriyeliler, Lübnan hükümetine tepki gösterdi. Ülkedeki muhalif gruplar da Suriyelilere destek verdi. Ordu, çıkan isyanı zar zor bastırdı.

suriye,lübnan,mülteci

Türkiye ile beraber dünyada en çok Suriyeli mülteci bulunduran Lübnan, iç savaşın sona ermesiyle beraber ülkesindeki Suriyelileri geri göndermeye başladı. Geçtiğimiz aylarda Suriyelileri kamyonlarla ülkelerine taşıyan Lübnan'da ortalık karıştı. 

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn, geçtiğimiz yılın son aylarında yaptığı açıklamayla sayıları 1.5 milyonu bulan Suriyelileri ülkelerine göndermeye başlayacaklarını duyurdu.

Bu duyurunun ardından binlerce Suriyeli kamyonlarla taşındı fakat son durum Suriyelileri geri göndermenin bu kadar da kolay olmayacağını ortaya koydu. Suriyelilere, ülkedeki muhaliflerden destek geldi.

Suriyeliler vatanlarına dönmemek için direniyor muhalifler destek veriyor! Ordu isyanı güçlükle bastırdı

ORDU İSYANI GÜÇLÜKLE BASTIRDI

6 milyon nüfuslu Lübnan'da artan ekonomik kriz ve suç oranlarının ardından düğmeye basan hükümet geçtiğimiz günlerde hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı.

Lübnan hükümetinin başlattığı girişime karşı çıkan binlerce Suriyeli vatanına dönmemek için direniş gösterdi. Ülkedeki muhalif gruplar da destek çıkınca isyan başladı.

Ordunun güç kullanarak ülkelerine göndermek istediği Suriyeliler ve muhalifler isyan çıkarırken, girişim Lübnan ordusu tarafından güçlükle bastırıldı.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...