Tgrt Haber
16 Kasım 2023 10:13 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 10:28

Tüm gözler Türkiye'deyken Macaristan'dan İsveç'in NATO üyeliği için beklenmedik çıkış

İsveç'in NATO üyeliği için tüm gözler Türkiye'deyken Macaristan'dan beklenmedik bir çıkış geldi. Macar vekil Agnes Vadai, İsveç'in üyeliğinin görüşülmesinin gelecek parlamento oturumunda yer almadığını söyledi.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
Tüm gözler Türkiye'deyken Macaristan'dan İsveç'in NATO üyeliği için beklenmedik çıkış
isveç,macaristan,türkiye,nato

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş yaklaşık 2 senedir devam ederken NATO üyeliği için atağa geçen İsveç, Türkiye ve Macaristan'dan onay beklerken dikkat çeken bir gelişme yaşandı. İsveç'in NATO üyeliğinin TBMM'de görüşülmesi beklendiği sıralarda Macaristan, ''Gündemimizde yok'' diyerek beklenmedik bir çıkış yaptı.

İsveç merakla her iki ülkeden gelecek açıklamaları beklerken Macar vekil Agnes Vadai, İsveç’in üyeliğinin görüşülmesinin gelecek parlamento oturumunda yer almadığını söyledi. Macar parlamentosunun henüz İsveç’in üyeliğini görüşmeye hazır olmadığını belirten Vadai, “Gelecek hafta toplanacak parlamentodaki gündemler arasında İsveç’in NATO üyeliği yer almıyor” dedi.

Daha önce Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan’daki oylamanın formalite icabı yapılacağını söylemiş ve komiteler arasında anlaşmaların sağlandığını dile getirmişti.

İSVEÇ TÜRKİYE'NİN TAKİBİNDE

TBMM Dışişleri Komisyonu, İsveç'in NATO'ya katılım protokolünün onaylanmasının uygun bulunduğuna dair kanun teklifini bugün görüşecek. AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay'ın başkanlığında toplanacak komisyon, İsveç'in NATO'ya katılım protokolüne ilişkin kanun teklifini ele alacak.

Komisyon, toplantıda bazı uluslararası anlaşmalara yönelik kanun tekliflerini de görüşecek.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı açıklamada, “Şu anda bizimki komisyonda. Bir taraftan plan bütçe çalışmalarımız var. İsveç ne yapıyor ne ediyor onu da takip ediyoruz” demişti.

 

 

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...