Tgrt Haber
08 Mart 2024 09:43 - Güncelleme : 08 Mart 2024 10:02

Türkiye'den Somali çıkarması! İmzalar atıldı, doğal gaz ve petrolde iş birliği

Türkiye ve Somali arasındaki anlaşma için imzalar atıldı. Somali'nin kara ve açık deniz bloklarında petrol ve doğal gaz alanında işbirliği için anlaşıldı.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com.tr
Türkiye'den Somali çıkarması! İmzalar atıldı, doğal gaz ve petrolde iş birliği
Türkiye, Somali, Petrol Işbirliği

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ile Somali Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Abdirizak Omar Mohamed imzaları attı. Türkiye ve Somali arasında hidrokarbon alanında işbirliği anlaşması yapıldı. Enerji Bakanlığı, anlaşmanın Somali'nin kara ya da deniz bloklarından petrol arama, değerlendirme, geliştirme ve üretimini içerdiğini belirtti. 

Türkiye'den Somali çıkarması! İmzalar atıldı, doğal gaz ve petrolde iş birliği - 1. Resim

Bakan Alparslan Bayraktar, sosyal medya hesabından anlaşmayı şu sözlerle duyurdu:

''Somali’nin kara ve açık deniz bloklarında petrol ve doğal gaz alanında iş birliğimizi geliştirmek üzere bir hükümetlerarası anlaşma ve mutabakat zaptı imzaladık.''

''Bu anlaşma ile Somali’nin sahip olduğu kaynakları Somali halkına kazandırmak üzere ortak faaliyetler gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin Afrika Boynuzu’ndaki varlığını enerji alanındaki yeni iş birlikleri ile güçlendirmeyi hedefliyoruz.''

10 YIL SÜRELİ SAVUNMA İŞBİRLİĞİ DE İMZALANMIŞTI

Somali medyasındaki haberlerde Mogadişu yönetiminin ayrıca petrol portföyünü Türk hükümetine devrederek, Somali’nin petrol kaynaklarının müzakereleri, satışı ve üretimi yetkisini Türkiye’ye verdiği iddia edildi. İki ülke arasında geçen ay ise Somali karasularının terörizme ve korsanlığa karşı Türkiye tarafından korunmasını öngören, 10 yıl süreli bir savunma işbirliği anlaşması imzalanmıştı. 

Kaynak: Tgrthaber.com.tr
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...