Tgrt Haber
16 Kasım 2023 15:07 - Güncelleme : 16 Kasım 2023 16:01

Ukrayna'nın atağı Rusya'yı çıldırttı: Kiev birliklerini 'cehennem ateşi' bekliyor

Ukrayna'daki Dinyeper Nehri'nin doğu kıyısındaki toprakları kaybeden Rusya intikam için hazırlanıyor. Kiev birliklerine mesaj gönderen Rusya, ''Sizi cehennem ateşi bekliyor'' açıklamasında bulundu.

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: The Independent
Ukrayna'nın atağı Rusya'yı çıldırttı: Kiev birliklerini 'cehennem ateşi' bekliyor
ukrayna,rusya

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi yaklaşık 2 senedir şiddetli çatışmalarla devam ederken Kiev'in atağa geçmesi, Moskova'yı daha da zora soktu. Bahardan beri kademeli olarak karşı saldırılar gerçekleştiren Kiev ordusu, Rusya'ya zaman zaman ağır darbeler vurdu.

Rusya son olarak, Ukrayna için önemli bir zafer olan Dinyeper Nehri'nin doğu kıyısında işgal ettiği toprakları kaybettiğini kabul etti. Rusya'nın kontrolündeki Herson'un valisi Vladimir Saldo, Kiev birliklerinin nehri geçtiğini söyledi. Fakat Saldo, Ukrayna'nın ilerleyişini durdurmak için Putin'in daha fazla askeri savaş alanına sürdüğünü ve Kiev birliklerinin ağır kayıplar verdiğini ifade etti.

''CEHENNEM ATEŞİ HAZIRLANDI''

Saldo, Ukrayna güçlerinin yaklaşık 20 kilometrelik bir mesafeye yayılmış küçük gruplar halinde hareket ettiğini ve bir demiryolu köprüsünden Krinki köyüne kadarlık bir alanı kapsadığını söyledi. Vladimir Saldo, "Ek güçlerimiz artık oraya getirildi" diyerek şunları söyledi:

''Düşman Krinki'de kapana kısıldı ve onun için cehennem ateşi hazırlandı: Bombalar, roketler, çok namlulu roketatarlar, topçu mermileri ve drone'lar.''

Ukrayna askerlerinin gün boyunca sığınaklarda sıkıştığını söyleyen Saldo, Rus güçlerinin, Ukrayna birliklerini geri püskürtmek için ilerlediğini bildirdi.

Öte yandan Rusya'nın bu kaybı Ukrayna için Kırım'a açılan bir kapı olarak görülüyor.

Ukrayna'nın atağı Rusya'yı çıldırttı: Kiev birliklerini 'cehennem ateşi' bekliyor

''RUS İŞGALCİLERİN HAREKET ALANI AZALIYOR''

Ukrayna'nın Güney Askeri Komutanlığı Sözcüsü Natalia Humeniuk ise cephe hattının 'epey değişken' olduğunu ifade etti. Humeniuk, Kiev güçlerinin Rus birlikleri üzerinde baskı kurduğunu belirtti. Sözcü Humeniuk, "Karşı saldırımız, nehrin kenarından itibaren tüm kıyı boyunca 3-8 kilometrelik bir hat üzerinde gerçekleşiyor" dedi. Şimdilik bilgi verme konusunda çekingen davranmak zorunda olduğunu söyleyen Humeniuk, ''Bu daha sonra büyük başarılar hakkında rapor vermemize olanak sağlayacak.'' dedi.

Askeri uzman Oleksandr Kovalenko, Dinyeper'in doğu kıyısında giderek büyüyen çekişmeli kontrol alanının "Rus işgalcilerin hareket alanını ve kapasitesini önemli ölçüde azalttığını" söyledi.

Zelenskiy'nin Genelkurmay Başkanı Andriy Yermak salı günü yayımlanan açıklamalarında Kiev'in karşı saldırısının "gelişmekte olduğunu" ifade etmişti. Yermak ayrıca Ukrayna'nın "zafere nasıl ulaşacağını" bildiğini de belirtti.

Kaynak: The Independent
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...