Tgrt Haber
04 Şubat 2024 21:53 - Güncelleme : 04 Şubat 2024 22:02

Ülkede seçim krizi: Sokaklar karıştı, adaylar gözaltına alınıp darbedildi

Senegal’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesi nedeniyle sokaklar karıştı. 1 aday gözaltına alınırken, bir adayın ise polis tarafından darbedildiği belirtildi.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
Ülkede seçim krizi: Sokaklar karıştı, adaylar gözaltına alınıp darbedildi
Senegal,seçim

Senegal'de 25 Şubat'ta yapılması planlanan cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ertelenmesi, ülkeyi sarsan bir protesto dalgasına yol açtı. Olayların büyümesi endişelere yol açtı.

SOKAKLAR KARIŞTI

Başkent Dakar'da öfkeli göstericiler sokağa dökülerek lastik yaktı ve yolları trafiğe kapattı. Polis, göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullanırken, gerginlik tırmanmaya devam ediyor.

Ülkede seçim krizi: Sokaklar karıştı, adaylar gözaltına alınıp darbedildi - 1. Resim

SERT ELEŞTİRİLER

Protestoların tetikleyicisi, Cumhurbaşkanı Macky Sall'ın seçimleri erteleme kararı oldu. Sall, erteleme kararını meclisteki bir anlaşmazlığa bağladı. Bu karar, muhalefet partileri ve sivil toplum kuruluşları tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

ADAYLAR GÖZALTINA ALINIP, DARBEDİLDİ

Gösteriler sırasında yaşanan olaylarda, Cumhurbaşkanı Adayı Anta Babacar Ngom gözaltına alındı. Bir başka Cumhurbaşkanı Adayı Daouda Ndiaye ise polis tarafından darp edildiğini iddia etti. Olaylar, Senegal'de artan siyasi gerilimi ve endişeleri gözler önüne serdi.

Ülkede seçim krizi: Sokaklar karıştı, adaylar gözaltına alınıp darbedildi - 2. Resim

Eski Başbakan Aminata Toure de aracından iner inmez polis tarafından gözaltına alındığını ve Dakar'da bir polis karakoluna götürüldüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Sall dün yaptığı açıklamada, aday listesi üzerindeki anlaşmazlık nedeniyle seçimin belirsiz bir tarihe erteleneceğini duyurmuş, bazı muhalefet ve sivil toplum örgütleri bu kararı "kurumsal darbe" olarak nitelendirmişti. Batı Afrika'nın en istikrarlı demokrasilerinden biri olan Senegal’de daha önce hiçbir cumhurbaşkanlığı seçimi ertelenmemişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...