Tgrt Haber
21 Eylül 2023 16:40 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 16:51

Yunanistan'da halk sokaklara döküldü! Yeni çalışma yasa tasarısı protesto edildi

Yunanistan'da Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis’in sunduğu yeni çalışma yasa tasarısı ülkeyi ayağa kaldırdı. Çalışma saatlerinin artırılmasını hedefleyen yeni tasarıda kamu görevlileri greve gitti.

Editör: Coşkun Alperen Yıldırım / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Yunanistan'da halk sokaklara döküldü! Yeni çalışma yasa tasarısı protesto edildi
Yunanistan,Protesto,

Yunanistan'da hükümete yönelik protestoların ardı arkası kesilmiyor. 16 Eylül'de hükümetin doğal afetlerle ilgili politikalarına karşı 3 protesto yürüyüşü düzenlendi. Ancak Yunan hükümeti bu protestolara rağmen tepki çeken kararlar almaya devam etti. Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis’in sunduğu yeni çalışma yasa tasarısı ise bunun en büyük göstergesi oldu.

KAMU GÖREVLİLERİ GREVE GİTTİ

Bakan Georgiadis, çalışma saatlerine ilişkin sunduğu yeni çalışma tasarısı ile büyük sektörlerde 5 gün, günlük 8 saat olan çalışma saatlerini 13 saate çıkarmanın ve pazar günlerinin de iş günü olarak sayılmasının önünü açtı. Örgüt ve sendikaları ayağa kaldıran yeni çalışma yasa tasarısını protesto etmek isteyen binlerce kamu görevlisi sokağa döküldü. 

Öte yandan başkent Atina’daki gösterilere katılan itfaiye teşkilatları ise kalıcı mevki talep etti. Göstericiler, “Sen olmazsan çark dönmez” ve “İşçi patronsuz da yoluna devam eder” sloganları attı.

Yeni çalışma yasa tasarısına yönelik protestolar sürüyor.

 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...