Tgrt Haber
17 Nisan 2024 09:43 - Güncelleme : 17 Nisan 2024 09:53

Zengin eden çayın hasadı yapıldı! Kilosu 234 bin TL

Türkiye'de olduğu gibi birçok ülkede de hasat mevsimi geldi. Japonya'da mevsimin ilk hasat edilen yeşil çayının fiyatını duyan şoke oldu. Çayın kilogramı 1,11 milyon yenden (234 bin TL) alıcı buldu.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
Zengin eden çayın hasadı yapıldı! Kilosu 234 bin TL

1957'den beri Japonya'nın Şizuoka kentinde düzenlenen geleneksel çay pazarında, sezonun ilk mezatı yapıldı. Açık artırmada, ülke genelinde popüler olan "yabukita" tipi yeşil çay yapraklarının kilogramı 1,11 milyon yene (234 bin TL) ulaşarak şimdiye kadarki en yüksek fiyata aldı.

RİTÜELLLE SATIŞI YAPILDI

Pazarda, komisyoncuların yerel abaküs olan "soroban" ile hesaplanan fiyat sonrasında geleneksel "teuçi" ritüeli yapılarak anlaşmaya varıldı ve üç kez alkışlandı.

Zengin eden çayın hasadı başladı! Kilosu 234 bin TL - 1. Resim

"KEYİFLİ KOKUSU OLAN BİR ÇAY ÜRETTİK"

Çiftçilerin bağlı bulunduğu Ryogoçi Çay Endüstri Birliği Başkanı Hideki Moçizuki, bu rekor satışın ardından yaptığı açıklamada; "Keyifli kokusu olan bir çay ürettik. Tadını ve aromasını insanların beğeneceğini umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Zengin eden çayın hasadı başladı! Kilosu 234 bin TL - 2. Resim

PAZARDAKİ EN DÜŞÜK FİYAT 501 DOLAR

Yetkililer, mart ayının sonlarına doğru soğuk havanın etkisini sürdürmesi nedeniyle bu yıl çay rekoltesinin azalmasının satış fiyatlarını artırdığını belirtti. Açık artırmada satışı gerçekleştirilen ortalama çay fiyatı kilogram başına 77 bin 637 yen (501 dolar) oldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...