Tgrt Haber
22 Ekim 2014 17:41 - Güncelleme : 16 Şubat 2022 12:19

Ve onaylandı! Peşmerge Kobani'ye gidiyor

Kuzey Irak Parlamentosu Kobani'ye Peşmerge gönderilmesine ilişkin kararı oy birliğiyle onayladı.Kobani'ye geçecek 200 Peşmerge ağır silahları kullanacak kişilerden seçilecek.

Ve onaylandı! Peşmerge Kobani'ye gidiyor
peşmerge, ırak, Irak,Suriye

Türkiye'nin, Peşmergenin Kobani'ye geçişi için kapıyı açmasının ardından sıcak bir gelişme yaşandı. Bugün Kuzey Irak Parlamentosu Kobani'ye Peşmerge gönderilmesine ilişkin kararı oy birliğiyle onayladı.
200 KİŞİ BÖYLE SEÇİLECEK
Öte yandan Irak Türkmen Değişim Listesi Milletvekili Muhammed  İlhanlı, Kobani'ye gidecek yaklaşık 200 Peşmergenin daha çok ağır silah  kullanacak kişilerden seçileceğini belirtti.
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Parlamentosu'ndaki kapalı oturuma  katılan İlhanlı, verilen arada AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kobani'ye  gönderilecek yaklaşık 200 Peşmerge, ağır silahlarla gidecek ve ağır silah  kullanacak. Daha çok manevi ve lojistik bir destek olacak" dedi.  Peşmergenin, Türkiye üzerinden Kobani'ye geçeceğini ifade eden  İlhanlı, "Batı ülkelerinden gelen yeni silahların bir kısmı, bu Peşmergelerle  bölgeye gönderilecek. Terör örgütü IŞİD'e karşı savaşan Halk Savunma Birlikleri  (YPG) bu silahları kullanamıyor. Peşmerge, ağır silah kullanmak suretiyle YPG'ye  destek verecek" diye konuştu.
İlhanlı, parlamentodaki kapalı oturumda konuşan Peşmerge Bakanı  Mustafa Seyid Kadir'in, "Mesut Barzani, başından beri Türkiye ve ABD ile sürekli  irtibatta. Peşmerge, bölgeye gitmeye hazır" şeklindeki sözlerini de aktardı.
(Milliyet)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...