Tgrt Haber
13 Mart 2022 11:30 - Güncelleme : 13 Mart 2022 12:06

Yarın İstanbul'da okullar tatil mi? 14 Mart'ta okul var mı, kar tatili devam edecek mi?

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamanın ardından, kar tatili nedeniyle 14 Mart'a kadar eğitime ara verildiği duyurulmuştu. Devam eden kar yağışı nedeniyle okulların tatil olup olmadığı araştırılmaya başladı. Peki, yarın okullar tatil olacak mı? İstanbul'da eğitime devam edilecek mi? İşte, 14 Mart İstanbul'daki okullarda son durum...

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle 14 Mart Pazartesi günü eğitime verilen tatilin devam edip etmeyeceği vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor.
İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışı nedeniyle 14 Mart Pazartesi günü eğitime verilen tatilin devam edip etmeyeceği vatandaşlar tarafından araştırılmaya devam ediyor.

İstanbul'u etkisi altına alan ve yaşamı zorlaştıran kar, beraberinde getirdiği soğuk ile birlikte tüm şehri etkilemeye devam ediyor. Milyonlarca öğretmen, öğrenci ve veli ise yarın okul olup olmadığını merak ediyor. İstanbul Valiliği'nin yaptığı son açıklamada 14 Mart Pazartesi'ye kadar eğitime ara verildiği duyurulması ile birlikte, kar tatilinin devam edip etmeyeceği araştırılmaya devam ederken; "14 Mart'ta İstanbul'da okullar var mı yok mu, tatil devam edecek mi?" sorularının cevabı haberimizde...

14 MART PAZARTESİ (YARIN) İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?

Devam eden kar yağışı nedeniyle, İstanbul'da Pazartesi günü okulların tatil olup olmadığına dair henüz resmi açıklama yapılmadı. Konu ile ilgili resmi açıklama yapıldıığında detaylar haberimizde yer alacaktır. 

METEOROLOJİ İSTANBUL'U UYARDI!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün İstanbul için yaptığı hava durumu tahmin raporuna göre; İstanbul'da bugün ve yarın kar yağışı etkisini göstermeye devam edecek. Sıcaklık sıfırın altında seyrederken; kar yağışı ise Salı günü itibari ile yerini yağmurlu havalara bırakacak ve yağışlar devam edecek. 

Yarın İstanbul'da okullar tatil mi? 14 Mart'ta okul var mı, kar tatili devam edecek mi?

KAR YAĞIŞINDA SON DURUM

Meteoroloji, 5 günlük hava tahmini raporunu paylaştı, buna göre, ülkenin dört bir yanında soğuk havaların etkili olması devam ederken; son duruma dair detaylar şöyle yer aldı:

Ülkemiz geneli çok bulutlu, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu (Eskişehir dışında), Karadeniz (Zonguldak Bolu ve Düzce dışında), Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile İstanbul, Balıkesir, Yalova ve Bursa çevrelerinin ise yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Akdeniz kıyılarında yağmur, yağış alan diğer bölgelerde ise karla karışık yağmur ve kar halinde olması beklenen yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı ön görülüyor.

Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunurken; ülkemiz genelinde ise buzlanma ve don olayı beklenenler arasında yer aldı. 

Yarın İstanbul'da okullar tatil mi? 14 Mart'ta okul var mı, kar tatili devam edecek mi?

METEOROLOJİ'DEN GELEN UYARILAR 

HAVA SICAKLIĞI UYARISI: Marmara ve Kuzey Ege'de sıcaklığın 2-4 derece kadar artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Genellikle kuzey, Doğu Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor. Rüzgarın çok kuvvetli olması beklenmiyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu Karadeniz kıyıları, Ordu ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması beklenmesi nedeniyle; ulaşımda aksamalar, su baskını, sel, yüksek kesimlerde buzlanma ve don gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması öneriliyor. 

ÇIĞ TEHLİKESİ UYARISI: Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olması nedeni ile meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda vatandaşlara tedbir alması öneriliyor. 

BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Ülkemizin dört bir yanını etkisi altına alan soğuk havalarda, buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması öneriliyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...