Tgrt Haber
15 Şubat 2024 11:47 - Güncelleme : 15 Şubat 2024 12:03

MEB LGS ÖRNEK SORULAR YAYIMLANDI || 8. SINIF sözel ve sayısal 2024 örnek soruları çöz

LGS sınavına girecek öğrenciler MEB tarafından yayımlanan örnek LGS sınav sorularını araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayımlanan 8. sınıf örnek soruları gündemde yer alıyor. 2 Haziran 2024 Pazar günü uygulanacak olan LGS sınavına kısa süre kala öğrenciler MEB'in LGS örnek sorularını araştırdı. İşte 2024 8. sınıf örnek soruları...

Editör: Sumru Tarhan / Kaynak: TGRT Haber
MEB LGS ÖRNEK SORULAR YAYIMLANDI || 8. SINIF sözel ve sayısal 2024 örnek soruları çöz
,,MEB,Milli Eğitim Bakanlığı

2 Haziran'da gerçekleşecek olan LGS sınavına kısa süre kaldı. Sınava girecek öğrenciler ise MEB tarafından açıklanan 2024 LGS örnek sorularına ulaşmak istiyor. Milli Eğitim Bakanı Tekin'in LGS sınav tarihini duyurumasının ardından öğrenciler de 2024 LGS 8. sınıf örnek sorularının yayımlanıp yayımlanmadığını araştırmaya başladı. İşte LGS örnek soruları...

MEB LGS ÖRNEK SORULARI 2024 YAYIMLANDI MI?

2 Haziran 2024 günü gerçekleşecek olan Liselere Geçiş Sistemi'ne ilişkin örnek sorular yayımlandı. LGS sınavına yönelik örnek soru ve çözümlü videolar öğrencilere sunuldu.

MEB tarafından2023-2024 eğitim öğretim yılında sınavla öğrenci alacak ortaöğretim kurumlarına ilişkin merkezi sınava yönelik hazırlanan yeni örnek soru kitapçıkları öğrencilerin erişimine açıldı. Örnek soru kitapçıklarında Türkçe, matematik, fen bilimleri alanlarından 10’ar soru, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, din kültürü ve ahlak bilgisi ile İngilizce alanlarından ise 5’er soru olmak üzere toplam 45 soru yer aldı.

MEB LGS 8. sınıf örnek sorular sözel ve sayısal 2024! MEB duyurdu LGS 2024 örnek sorular yayımlandı mı? - 1. Resim

Öğretim programlarında belirlenen konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlandı
Örnek sorular 8'inci sınıf Türkçe, matematik, fen bilimleri, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinin öğretim programlarında belirlenen konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlandı. Sorular, öğrencinin okuduğunu anlama, yorumlama, sonuç çıkarma, problem çözme, analiz yapma, eleştirel düşünme vb. bilimsel süreç becerilerini ölçecek nitelikte hazırlandı. Yayımlanan soruların hazırlanmasında ilgili derslerin öğretim programında belirtilen konu ve kazanımlar ile ders kitapları rehber alındı. Bu kapsamda ilgili sınıf düzeyindeki ders kitapları, ders kitaplarında bulunan konu anlatımları, bu konuların işleniş biçimleri, konu ile ilgili metinler ve etkinlikler dikkate alındı.

Ayrıca, soruların çözümleri Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün resmi YouTube kanalından izlenebilecek.

LGS ÖRNEK SORULARI SÖZEL 2024 

LGS 2024 ÖRNEK SORULAR SAYISAL

MEB LGS 8. sınıf örnek sorular sözel ve sayısal 2024! MEB duyurdu LGS 2024 örnek sorular yayımlandı mı? - 2. Resim

LGS SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Liselere Geçiş Sistemi sınavı 2 Haziran 2024 Pazar günü yapılacak. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, LGS sınavına dair şu açıklamayı yapmıştı:

"Bu kararımızla, öğrencilerimizin sınava bayram öncesinde girmelerini daha da önemlisi öğrenci ve velilerimizin hem bayram hazırlıklarını hem de yaz tatili planlamalarını yaparken zihnen daha rahat olmalarını istedik. 2 Haziran'da yapılacak LGS sınavının soru sayısı ve soru şekliyle ilgili bir değişiklik olmayacağının bilinmesini isterim. Ayrıca tüm sorular sınav takvimine uygun olacak şekilde, sekizinci sınıf öğretim programlarında yer alan konu ve kazanımlar esas alınarak hazırlanacaktır."

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...