Tgrt Haber
07 Nisan 2024 10:22 - Güncelleme : 07 Nisan 2024 11:54

Son dakika! Sudanlı ve Filistinlilere yatay geçiş hakkı iddiası! YÖK'ten cevap geldi

Son dakika haberi... YÖK, bazı basın ve yayın organlarında, Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verildiği yönündeki iddialara son noktayı koydu.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Sudanlı ve Filistinlilere  yatay geçiş hakkı iddiası! YÖK'ten cevap geldi

Yükseköğretim Kurulu (YÖK)  Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verdiği yönündeki iddialara cevap verdi. YÖK'ten yapılan açıklamada iddiaların asılsız olduğu vurgulandı.  

İDDİALAR REDDEDİLDİ

YÖK'ten yapılan açıklamada "Bazı basın ve yayın organlarında, Yükseköğretim Kurulunun Sudanlı ve Filistinli öğrencilere belgesiz, koşulsuz yatay geçiş hakkı verdiği yönündeki iddia asılsızdır" ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında ise daha önce Ukrayna krizinde olduğu gibi savaş nedeniyle öğrenimini sürdüremeyen öğrencilerden şartları uygun olanlara yatay geçiş hakkı, uygun olmayanlara da bir anlamda misafir öğrencilik olan “özel öğrencilik” imkânı tanındığı belirtildi.

"ŞARTLARI YERİNE GETİRİLMELERİ KOŞULUYLA!.."

"Türkiye dünyanın vicdanıdır" ifadesine yer verilen açıklamada "Savaş nedeniyle eğitimine devam edemeyen misafir öğrencilere üniversitelerimizin kapıları, geçmişte ve yakın zamanda olduğu gibi bugün de açıktır.

Son dakika! Sudanlı ve Filistinlilere  yatay geçiş hakkı iddiası! YÖK'ten cevap geldi - 1. Resim

Bu kapsamda savaş nedeniyle ülkelerinde eğitimine devam edemeyen Sudanlı ve Filistinli öğrenciler, şartları yerine getirmeleri koşuluyla yatay geçiş için üniversitelerimize müracaat edebileceklerdir. Şartları uygun olmayanlar ise bir süre misafir öğrenci olarak öğrenimlerine üniversitelerimizde devam edebileceklerdir" diye konuştu.

"HAK KAYBI OLMAYACAK"

Bilinmelidir ki savaş mağduru misafir öğrencilere tanınan özel öğrencilik imkânı, iddia edildiği gibi Türk vatandaşı öğrencilerimiz için bugün veya gelecekte bir hak kaybına yol açmayacaktır.

Yeniçağ gazetesinde Tolga Şahin imzasıyla servis edilen haberde Yükseköğretim Kurumu’nun üniversitelere “acele” ibaresiyle gönderdiği belgeyle Sudanlılara ve Filistinlilere “belge ibraz edememeleri” durumunda dahi üniversitelerde okuma hakkı tanıdığı öne  sürülmüştü.

 

 

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...