Tgrt Haber
16 Nisan 2024 09:22 - Güncelleme : 16 Nisan 2024 11:57

Altın fiyatını ters köşe yapacak kritik tahmin! Bankacılık devi Fed için dönüş sinyali verdi

İsviçreli dev bankadan Fed tarafından gelecek indirim beklentilerini ters yüz eden kritik değerlendirme geldi. Küresel piyasaların odağında olan faiz kararı ile ilgili UBS bankası stratejistlerine göre, ABD büyümesi ve yapışkan enflasyonun Fed'in faiz oranlarını düşürmek yerine artırım yapma ihtimalini artırıyor.

Altın fiyatını ters köşe yapacak kritik tahmin! Bankacılık devi Fed için dönüş sinyali verdi

İsviçre bankacılık devi UBS’ten Fed’in faiz indirimi beklentileri konusunda temkinli yorum geldi. İndirim geleceği beklentilerine karşın Fed’in faiz beklentilerinde ters köşe yapabileceği ihtimalinin arttığı değerlendirmesinde bulundu.

FED FAİZ KARARINDA ARTIRIM İHTİMALİ YÜKSELDİ

UBS stratejistlerine göre, güçlü ABD büyümesi ve yapışkan enflasyonun birleşimi, Fed'in faiz oranlarını düşürmek yerine artırım yapma ihtimalini artırıyor ve bu da borçlanma maliyetlerini gelecek yıl yüzde 6,5'e kadar çıkarıyor.

Bankacılık devi kritik tahmin! Fed faizde ters köşe yapabilir - 1. Resim

ENFLASYON SENARYOSUNDA HEDEF TUTMAYABİLİR

Bankanın temel senaryosu bu yıl iki faiz indirimi yönünde olsa da, UBS artık enflasyonun Fed'in hedefine gerilemeyeceği, bunun da faiz artırımlarına dönüşe yol açacağı ve tahvil ve hisse senetlerinde derin bir satış dalgasına yol açacağı ihtimalinin arttığını görüyor.

PİYASALARDA DA GEVŞEME BEKLENTİSİ ZAYIFLADI

Piyasalar, son ABD verilerinin dünyanın en büyük ekonomisinde şaşırtıcı bir güç göstermesinin ardından politika gevşemesi yönündeki tahminleri azalttı.

Bankacılık devi kritik tahmin! Fed faizde ters köşe yapabilir - 2. Resim

AGRASİF İNDİRİM BEKLENTİSİNİ YUMUŞATTI

UBS, bu yıl ABD'de 275 baz puanlık indirim için agresif görüşünü şimdiden yumuşatarak sadece 50 baz puanlık indirim öngörüyor.

FED VE ORTA DOĞU'DAKİ GELİŞMELER ALTINI KÖRÜKLÜYOR

ABD’de tarım dışı istihdam verisinin beklentilerin üstünde gelmesiyle ile birlikte piyasaların bayram tatilinde olduğu süreçte merakla beklenen ABD enflasyon verisi açıklandı. ABD’de enflasyon, yıllık bazda enflasyon yüzde 3,2’den yüzde 3,5 seviyesine yükseldi. Fed’in faiz indirim döngüsünü gelen verilerle birlikte ay bazında ötelemesi belirsizlik ortamını artırdı. Özellikle ABD enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde gelmesi değerli maden üzerinde baskı oluşturacağı ve dirençli konumda olacağı tahminleri yapılıyor. Orta Doğu’daki gerginlikler güvenli liman altına olan talebi artırırken, ons altında fiyat artışına neden oluyor. Altın için Fed ve Orta Doğu yatırımcının odağında yer alıyor.

Kaynak: NTV
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...