Tgrt Haber
06 Mart 2024 10:41 - Güncelleme : 06 Mart 2024 10:50

Borsa İstanbul'da süresiz devre kesici başladı! Borsa devre kesici ne kadar sürer, kaç dakika?

Borsa İstanbul'da son zamanlarda sıkça duyulan bir terim olan "süresiz devre kesici", yatırımcıların dikkatini çekiyor. Peki, bu devre kesici nedir ve ne anlama gelir? Borsa devre kesici ne kadar sürer, kaç dakika? Borsa işleyişinde nasıl bir etkiye sahiptir? İşte detaylar...

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
Borsa İstanbul'da süresiz devre kesici başladı! Borsa devre kesici ne kadar sürer, kaç dakika?

BORSADA DEVRE KESİCİ NEDİR?

Borsa İstanbul'da devre kesici, ani fiyat hareketlerinin önüne geçmek ve piyasada denge sağlamak amacıyla uygulanan bir sistemdir. Genellikle belirlenen yüzdelik oranları aşan fiyat değişimleri sonucunda devreye girer. Böylece aşırı volatilite durumlarında yatırımcıların panikle işlem yapmasının önüne geçilir.

DEVRE KESİCİ NE KADAR SÜRER?

Borsa İstanbul'da devre kesici uygulaması, belirli bir süreyle sınırlı değildir. Süresiz devre kesici, piyasadaki aşırı volatiliteyi azaltmak ve dengeli bir işleyiş sağlamak için devreye alınır. Dolayısıyla, piyasa koşulları normale dönene kadar süresiz olarak devam edebilir.

BORSADA DEVRE KESİCİ NE KADAR SÜRER? KAÇ DAKİKA?

Devre kesici uygulaması, belirlenen kriterlerin sağlanması durumunda otomatik olarak devreye girer. Örneğin, belirli bir süre içinde endeks değerinde belirli bir yüzdelik oranın aşılması durumunda devre kesici aktive olur. Bu sayede piyasadaki aşırı oynaklık kontrol altına alınarak istikrar sağlanmaya çalışılır.

BORSADA DEVRE KESİCİNİN ÖNEMİ

Devre kesici uygulaması, piyasalardaki ani ve kontrolsüz hareketlerin önlenmesine yardımcı olur. Bu sayede yatırımcıların korunması ve piyasaların sağlıklı bir şekilde işlemesinin sağlanması amaçlanır. Ayrıca, devre kesici sistemi, piyasalarda güvenin artmasına ve risklerin azalmasına da katkı sağlar.

BORSA İSTANBUL BISTECH DEVRE KESİCİ UYGULAMASI

VANGD.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır
ATEKS.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır
KARTN.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır
BRKSN.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır
ARDYZ.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır
DESPC.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır
SKYMD.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır
YAYLA.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır
BERA.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır
GMTAS.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır
SAMAT.E İşlem Sırasında Devre Kesici Uygulaması Başlamıştır

Devre kesici uygulanan tüm işlemleri görmek için KAP sitesini ziyaret edebilirsiniz. KAP resmi sitesine https://www.kap.org.tr üzerinden ulaşabilirsiniz.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...