Tgrt Haber
13 Ekim 2023 10:43 - Güncelleme : 13 Ekim 2023 10:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut ve kira fiyatları uyarısı karşılık buldu! Konutta da indirimin ilk işareti geldi, artık fırsatçılara geçit yok

Otomobil piyasasındaki fahiş fiyatlara uygulanan yaptırımların işe yaraması ve fiyatların dengeye oturmasının ardından hükümet gözünü diğer sektörlere çevirdi. Enflasyonla birlikte artan kira ve ev fiyatları ile ilgili sık sık uyarılar yapılmasına hatta düzenlemeler getirilmesine rağmen durmayan fırsatçılık ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz gün sert uyarılarda bulunmuştu. Konut sektöründe, malzeme fiyatlarındaki fahiş artışlara tedbir alınırsa yüzde 20'lere varan indirimin gerçekleşebileceğini belirtiyor.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber, Show Haber, Mynet
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konut ve kira fiyatları uyarısı karşılık buldu! Konutta da indirimin ilk işareti geldi, artık fırsatçılara geçit yok
konut fiyatları,kiralık ev fiyatları,konut indirimi,,cumhurbaşkanı erdoğan

Araç piyasasındaki fahiş artışlara Ticaret Bakanlığı yaptığı düzenlemelerle ‘dur’ demişti. Piyasa getirilen kurallarla fiyatta iyice dengeye oturdu. Gözler diğer sektörlere çevrilirken geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan indirimler ile ilgili çağrısı ve kira ile ev fiyatlarını arttıranlara ile ilgili sert sözleri gündem olmuştu. Fırsatçılara ağır yaptırım uygulanacağını açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uyarısı sektörde karşılık buldu. Hemen hemen her sektörde başlayan indirim seferberliğinin ardından konut fiyatlarındaki indirim için de ilk olumlu mesaj geldi.

KONUTTA YÜZDE 20’LERE VARAN İNDİRİM GERÇEKLEŞEBİLİR

Sektörden tedbir alınırsa konutta yüzde 20'lere varan indirimin gerçekleşebileceği belirtiliyor. İnşaat malzemesindeki fiyat artışları konut sektörünü bir süredir zora sokuyordu. 2 yıl öncesine kadar hazır betonun tonu 130 TL, çimentonun tonu da 150 TL'idi. Aradan 2 yıl geçti, fiyatlar yüzde 1500 arttı, ikisinin de ton fiyatı 2500 TL oldu. Fiyat artışlarını yakından takip eden hükümet sektörü izlemeye almıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı bir programda çimento ve betonda fırsatçılık tespit edilirse gereğinin yapılacağını da açık açık dile getirmişti.

"UYGUN FİYATLI BETON SATTIRMIYORLAR"

Sektördeki artışlarla ilgili de İMKON Başkanı, "Sadece fırsatçılık değil, daha ilerisi var. Bazı bölgelerde, illerde uygun fiyatlı beton sattırmıyorlar size" diyerek sorunun boyutları ile ilgili vehametini de gözler önüne sermişti

BETON VE ÇİMENTO YÜZDE 1500 ARTTI

Show Haber'in haberine göre 2 yıl öncesine kadar hazır betonun tonu 130 TL, çimentonun tonu da 150 TL'idi. Aradan 2 yıl geçti, fiyatlar yüzde 1500 arttı, ikisininde ton fiyatı 2500 TL oldu.

"GEREĞİ NEYSE YAPACAĞIZ"

Erdoğan katıldığı programda yaptığı açıklamada "Çimento ve hazır beton sektöründeki dengesiz fiyat artışlarını da yakın takibimize aldık. Fırsatçılık tespit edilirse gereği neyse yapacağız" demişti.

 

Kaynak: TGRT Haber, Show Haber, Mynet
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...