Tgrt Haber
20 Ocak 2024 15:35 - Güncelleme : 20 Ocak 2024 15:38

Denizlerin kuru fasulyesi hamsi gitti, istavrit geldi!

Hamsi kıyılarımızı terk etmeye başladı. Hamsi elini eteğini çekince yerini istavrit aldı. Rize'de 3 kilo istavrit 100 liradan satılıyor.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Denizlerin kuru fasulyesi hamsi gitti, istavrit geldi!
Hamsi,İstavrit,balık fiyatları,istavritin fiyatı,deniz,kurufasulye

Denizlerin kuru fasulyesi hamsi tezgâhlardan çekildi. Yerini istavrite bıraktı. Geçtiğimiz günlerde 3 kilosu 100 TL’den satılan hamsinin yerini bu kez istavrit aldı. Sofraların sultanı hamsi artık Karadenizli balıkçıların ağlarına beklenenden daha az vurmaya başladı. Geçtiğimiz haftalarda kilogram fiyatı 35 TL’ye kadar düşen hamsi önce ağlardan sonra da tezgahtan elini eteğini çekince yerine avı bugünlerde artan istavrit geçti.

“BU PAHALLIKTA BALIK FİYATLARI ÇOK UYGUN”

Bolca çıkan istavrit tüketicinin de, balıkçıların da yüzlerini güldürüyor.

Denizlerin kuru fasulyesi hamsi gitti, istavrit geldi!

Kilogram fiyatı 35 TL olan istavritin 3 kilosu 100 TL’den alıcı bulurken, hamsinin azalmasının ardından artan istavritin yüzleri güldürdüğünü dile getiren Rizeli balıkçı esnafı Murat Kurt “İstavrit bollaştı artık. Uygun fiyatlı. Kilosu 35 TL. Hamsi boldu şimdi yerini istavrit aldı. Rızkımız bol Allah'a şükürler olsun. Bu pahalılıkta da fiyatlar çok uygun. 35 TL istavrit gerçekten çok uygun” ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...