Tgrt Haber
09 Şubat 2024 10:18 - Güncelleme : 09 Şubat 2024 12:39

Emekliye müjdeler yolda! Bayram ikramiyesi, tatil, seyahat, elektrik, su ve doğalgaz destekleri geliyor

Milyonlarca emekliyi rahatlatacak iyileştirme ve destekler geliyor. 2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesiyle birlikte bakanlıklar emekli için çalışmalara başladı. Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerine zamdan tatil ve seyahate, elektrik, doğalgaz, toplu taşıma ve suyu indirimli kullanmadan kira desteğine kadar pek çok iyileştirme hayata geçirilecek.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber derleme
Emekliye müjdeler yolda! Bayram ikramiyesi, tatil, seyahat, elektrik, su ve doğalgaz destekleri geliyor
emekli,emekliye müjde,emekli ikramiyesi,indirim,doğal gaz,tren,elektrik,,seyahat

Hükümet düğmeye bastı. Emeklinin yüzünü güldürecek destek ve iyileştirmeler geliyor.  2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesiyle birlikte Bakanlıklar sayıları milyonları bulan emekli için refah düzeyini arttıracak çalışmalara başladı.

Maaşlarına yüzde 49,25’lik zammın ardından atılan ilk adımla birlikte Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerine zamlar da hükümetin emekli destek programının çervevesinde gündeme alındı.

Bayram ikramiyelerinin yanı sıra, elektrik, su, doğalgaz indirimleri ile ücretsiz ulaşım ve kira desteği gibi avantajlı dönemin kapısını hükümet emekli için aralayacak.

2024'ün "Emekliler Yılı" ilan edilmesi kapsamında yapılan çalışmaların detayları netlik kazanırken  Bakanlıklar ve devlete bağlı kurumlar da çalışmalar yapıyor.

Çok sayıda alternatifi içeren emekli paketinin milletvekillerinden gelen görüş ve öneriler doğrultusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı belirtiliyor.

Erdoğan'ın maliyet hesabına bakarak karar vereceği ifade ediliyor.

EMEKLİ İKRAMİYESİNE ZAM İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Emekli ikramiyeleri ile ilgili müjdeyi geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan vermişti. İkramiye artışı ile ilgili olarak Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşerek bütçe imkanları doğrultusunda zam için adım atacaklarını duyurmuştu. Açıklamaların ardından kaynaklar emeklinin 2 bin lira olan Ramazan ve Kurban bayramı ikramiyelerinin, tıpkı Cumhuriyet ikramiyesinde olduğu gibi  5 bine çıkartılması üzerinde durulduğu belirtiyor. İkramiye tutarının 5 bin liraya yükseltilmesiyle emeklilere 2024 yılı içinde yani iki bayramda toplam 10 bin lira ödeme yapılacak.

Emekliye müjdeler yolda! Bayram ikramiyesi, tatil, seyahat, elektrik, su ve doğalgaz destekleri geliyor - 1. Resim

Bir diğer konuşulan zam oranı ise zammın bu yılın ilk 6 ayı için verilen emekli zammı yani yüzde 49,25 kadar yapılması da formüller arasında duruyor. İkramiye tutarının arttırılmasıyla ilgili çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte yasa teklifi olarak Meclis’e gelecek. Yasa teklifi ile ilgili AK Parti’nin  Mart ayı başında teklifini Meclis gündemine taşıması bekleniyor.

EMEKLİ İÇİN BELEDİYELER VE KAMU KURUMLARI DEVREYE GİRİYOR

Tüm bakanlıklar ve kamu kurumları ile kuruluşlar emeklinin yılı için çalışmalarına başladı.  Hem emeklinin refah düzeyini yükseltecek hem de pek çok kolaylık sağlayacak çalışmalar programa dahil edilecek. Destekler, indirimler, ücretsiz hizmetler gibi pek çok hazırlık yapılırken belediyeler de bu çalışmalarda aktif rol oynayacak.

EMEKLİYE ÜCRETSİZ VEYA İNDİRİMLİ TOPLU ULAŞIM VE SU

Emeklinin yerel yönetimler kısmında atılacak hayatını kolaylaştıracak adımların ilk sırasında  toplu taşıma ve su  gibi hizmetler yer alıyor. Hayata geçirilirse emeklilerin bu hizmetlerden indirimli yararlanabilmeleri sağlanacak. İndirimin ne kadar yapılacağı, farklı başka hangi hizmetlerin emekli için seferber edileceği yerel yönetim bazında seçenekli olarak etraflıca çalışılıyor.

Emekliye müjdeler yolda! Bayram ikramiyesi, tatil, seyahat, elektrik, su ve doğalgaz destekleri geliyor - 2. Resim

ELEKTRİK,  DOĞAL GAZ, SEYAHAT İÇİN DESTEK

Emekli için yapılacak bir diğer çalışmada kamu kurumları devreye girecek. Emeklinin elektrik ve doğalgazı indirimli kullanması için hazırlık yapılıyor. Hatta şehirlerarası tren ve uçak gibi araçların indirimli kullanılması da seçenekler arasında yer alıyor.

KİRA YARDIMI ALTERNATİFİ ÜZERİNDE DURULUYOR

Kiralar konusunda sıkıntı yaşayan ve özellikle de büyükşehirlerde ikamet eden emeklilere kira yardımı verilmesi için hazırlığın da yapıldığı belirtiliyor. Bununla birlikte farklı desteklerin sağlanması da seçenekler arasında yer alıyor.

Emekliye müjdeler yolda! Bayram ikramiyesi, tatil, seyahat, elektrik, su ve doğalgaz destekleri geliyor - 3. Resim

EMEKLİYE TATİL İÇİN TESİSLER KAPILARINI AÇACAK

Emekliye tatil seçeneği de hükümetin masasında yer alıyor. Eğer bu seçenek de gerçekleşirse emeklinin kamu kurumlarının turizm beldelerinde yer alan tesislerinde indirimli yararlanması sağlanacak.  

Kaynak: TGRT Haber derleme
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
kemal karaoğlu 9 Şubat 2024 12:42

iyide be arkadaş evi olanlara doğalgaz olmayanlara diye ayrım olmaz verecekseniz herkese verin evi olanların suçu ne ayrımcılık yapmayın

Metin Göl 9 Şubat 2024 11:58

Emeklilerden pasaport harc alınmasın yurt dışına çıkış harcından muaf olsunlar. Su elektirik dogalgaz da indirim olsun

Sonraki Haber Yükleniyor...