Tgrt Haber
16 Nisan 2024 10:58 - Güncelleme : 16 Nisan 2024 17:11

En düşük emekli maaşlarında kök değişimi şart! Temmuz ayı emekli maaş zammı hesaplaması

Mart ayının enflasyon rakamına göre belirlenen en düşük emekli maaşlarında kök maaş değişimleri yaşanması bekleniyor. En düşük emekli maaşlarındaki zam oranlarının ortaya çıkmasıyla kök maaş miktarına göre ne kadar zam geleceği de net bir şekilde hesaplanabilir.

Editör: Fatimatüzzehra Maslak / Kaynak: tgrthaber.com
En düşük emekli maaşlarında kök değişimi şart! Temmuz ayı emekli maaş zammı hesaplaması

Milyonlarca emeklinin gözü Temmuz ayında yapılacak zam oranında. Kök maaşların değişmesi beklenen Temmuz ayında dair kaba taslak zam oranları ortaya çıktı. Özellikle en düşük emekli maaşlarında iyileştirme yapılması akabinde tam maaşlarda da değişim meydana gelecek. En düşük emekli maaşı hesaplamasını yapmak isteyen vatandaşlar Mart ayı enflasyon rakamının yansıması üzerine yüzde 15 bir zam bekleniyor. 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞLARINDA KÖK MAAŞ DEĞİŞİMİ!

Emeklilerin kök maaş değişimini beklemesindeki en önemli detay düşük emekli maaşları oldu. Oranları bir hayli düşen emekliler için Temmuz ayında kök maaş değişimine gidilecek. 

En düşük emekli maaşlarında kök değişimi! Temmuz ayı emekli maaş zammı hesaplaması - 1. Resim

Kök maaşlardaki yükselme 10 bin TL kalan en düşük maaşlarının bir nebze olsa yükselmesi bekleniyor. Kök maaş değişiminde yaşanan yükselme ile beraber yapılacak zam da maaşların genelinin iyileşmesini sağlayacak. Tam rakamlar Mayıs ve Haziran ayının enflasyon miktarlarına göre hesaplanacak. Ancak ortalama uzmanlar emekli maaşlarına yüzde 15 yapılması beklediklerini açıkladı.

En düşük emekli maaşlarında kök değişimi! Temmuz ayı emekli maaş zammı hesaplaması - 2. Resim

EMEKLİ MAAŞ ZAMMI HESAPLAMASI

Enflasyon farkı son olarak Mart ayında açıklandı. Nisan, Mayıs ve Haziran aylarındaki enflasyon hem emekli hem de memur zammını etkileyecek. E- devlet üzerinden kök maaşlarının üzerine yüzde 15 ekleme yaparak ne kadar bir değişim yaşanacağını hesaplayabilir. 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...