Tgrt Haber
10 Mart 2024 12:09 - Güncelleme : 10 Mart 2024 12:10

İftariyelikten sahurluğa Ramazan alışverişinde güncel gıda fiyatları

Milyonlar çarşıda, pazarda Ramazan’ın ilk günü için alışverişlerini tamamlıyor. İlk oruç için hazırlıklar tamamlanırken alışveriş telaşı da devam ediyor. İftariyeliklerden, sahurluklara hemen hemen her eksik gideriliyor. Peki, Pazarlarda fiyatlar nasıl? İşte güncel gıda fiyatları

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İftariyelikten sahurluğa Ramazan alışverişinde güncel gıda fiyatları
Ramazan, Pazarlar, Alışveriş

Ramazan ayı geldi, çattı. Milyonlar Ramazan ayının ilk orucuna hazırlanırken çarşılar, pazarlar ve marketler alışveriş telaşıyla dolup taşıyor. Başta hurma ve iftariyelik alışverişleri ön plana çıkarken pazarlarda yoğunluk devam ediyor.

SEMT PAZARLARI DOLUP TAŞIYOR

Vatandaşın Ramazan ayı çarşı pazar alışverişi de hız kazandı. Marketlerin dışında semt pazarlarından da Ramazan ayı alışverişi yapılıyor.

İŞTE PAZARLARDA SEBZE FİYATLARI 

Bayburt’ta da hazırlıklar devam ederken vatandaşlar pazarlara akın ediyor. Pazarcı esnafı yoğunluktan memnun. Sebze ve meyve fiyatları da ürüne göre değişiklik gösterirken yumurtanın kolisinin fiyatı da dikkat çekiyor.

Güncel fiyatlar şu şekilde:

“Salatalık kilo 25 TL, kabak 25 TL, taze yerli soğan 20 TL, 1 kilo gelen kıvırcık 30 TL, karnabahar 25 TL, turp 15 TL, patates 6 kilo 100 TL, köy yumurtası koli 125 TL”

PEYNİR, TEREYAĞ VE BAL FİYATLARININ YANINA YAKLAŞILMIYOR

İftariyelikler arasında en çok fiyat artışı görülen ürünler peynir, tereyağ ve bal olarak öne çıkıyor. Süt ürünleri dediğimiz peynir, tereyağı grubunda da pazarcı esnafı çok iş olmadığı ürünlerin genelinde pahalı olduğunu ve vatandaşın alım gücünün olmadığını ifade ediyor.

Pazarda peynir, tereyağı ve bal fiyatları şu şekilde:

“Taze salamura peynir 140 TL, çökelek 60 TL, göyermiş peynir 150 TL, tulum peyniri 280 TL, tereyağı 300 TL, bal grupları 150 ve 250 TL”

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...