Tgrt Haber
28 Mart 2023 16:19 - Güncelleme : 28 Mart 2023 16:48

Öğretmenleri, uzman çavuşları, stajyerleri ilgilendiriyor! Yüz binlerce çalışan için yeni düzenleme kapıda

En düşük emekli maaşının 7 bin 500 liraya çıkarılması, toplumun farklı kesimlerindeki beklentileri de artırdı. Uzman çavuşların kadro talebi devam ediyor. Staj ve çıraklık mağdurları da EYT'den faydalanmak istiyor. Ücretli öğretmenler ile sözleşmeli yasası dışında kalan 140 bin personel de kadroya geçmeyi bekliyor. 

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: TGRT Haber
EYT,sözleşmeliye kadro,torba yasası,staj mağdurları

Emeklilikte Yaşa Takılanların sorunu çözülmesi, en düşük emekli maaşı 7 bin 500 liraya çıkarılması, bayram ikramiyelerinin 2 bin liraya yükseltilmesi toplumda beklentiyi artırdı. Şimdi ise gözler toplumun diğer kesimlerinin yaşadığı sorunlara çevrildi. 200 bin uzman çavuş kadroya geçmeyi ve özlük haklarının iyileştirilmesini bekliyor. Staj ve çıraklık mağdurları, stajın SGK başlangıcı sayılmasını istiyor. Ücretli öğretmenler için yeni bir statü üzerinde çalışılıyor.  Sözleşmeli personel dışında kalan 140 bin personel için yeni bir düzenleme bekleniyor. Çek mağdurları da af beklentisi içinde. 

STAJ MAĞDURLARI 1,5 MİLYON 

Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, “Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz diyoruz. Kahraman uzman çavuşların bir an önce kadroya geçirilmelerini bekliyoruz” dedi. Staj Mağdurları Derneği Başkanı Ferhat Salman, “8 eylül 1999 öncesi de 240 bin kişiyiz inşallah bunlar bu haktan yararlanır. Türkiye geneli 1.5 milyon staj mağduruyuz” ifadelerini kullandı. 

Esnafın da benzer talepleri var. Onlar da EYT'den faydalanabilmek için prim gün sayısının SSK'lı çalışanlarla aynı olmasını istiyorlar. Geriye dönük borçlanma imkanı sağlanması ile staj ve çırakların sorunlarının çözülmesi de esnafın beklentileri arasında. 

TEKS GENEL BAŞKANI: ESNAFIN MAĞDURİYETİ FAZLA 

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şunları söyledi: “EYT kanunu çıktıktan sonra esnafın mağduriyeti çok daha arttı. Örneğin esnaf 9 bin günde, sigortalılar 7 bin 200 günde ancak geriye dönük borçlanmalarda esnafın kabul edilmediği için EYT’den yararlanamadılar.” 

Meclis 6 Nisan tarihine kadar çalışmaya devam edecek. Zaman kalması halinde bu düzenlemelerin yeni bir torba yasayla meclis gündemine gelebileceği belirtiliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
YÜKSEL BEY 5 Nisan 2023 08:51

SSK STAJ BAŞLANĞICI SAYILMALI HAKKI OLANIN HAKKI VERİLMELİ OYLAR STAJA

Sonraki Haber Yükleniyor...