Tgrt Haber
04 Nisan 2024 15:13 - Güncelleme : 04 Nisan 2024 23:30

Oy kaybı masaya yatırıldı! Bakan Şimşek ‘emekli kaybettirdi’ tartışmalarına cevap verdi

31 Mart yerel seçimlerinde yaşanan oy kayıplarının sebeplerinden biri olarak emeklilerin durumu gösterilmişti. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek "emekli kaybettirdi" tartışmalarına cevap verdi. "Ankara memur şehri, memura zam verdik yine kaybedildi" dedi. Emeklinin gelirini üç kat artırdıklarını söyleyen şimşek, şehre ve bölgeye göre farklı sebepler olduğunu belirtti.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: tgrthaber.com

Ak Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda 31 Mart'ta yaşanan oy kaybının sebepleri masaya yatırıldı. Aday belirlemede yapılan hatalar, bazı AK Partili yöneticilerin halktan kopuk olması, ekonomide yaşanan gelişmeler erimenin sebepleri olarak sıralandı. Toplantıda emeklilere de ayrı bir parantez açıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN EMEKLİ YORUMU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın partisinin MYK toplantısında verdiği mesajlar dikkat çekti. Gazeteci Abdülkadir Selvi bugünkü köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özeleştiri ve önemli tespitlerin bulunduğu konuşmasına yer verdi. Selvi’nin ele aldığı maddelerden en önemlisi de Erdoğan’ın "Tüm illerde serzenişlerini dinlediğimiz emekliler başta olmak üzere toplumun büyük bir kesimi refah kaybına uğradı. Emeklilerin sıkıntılarını hafifletmeye yönelik çabalarımız istenilen noktaya ulaşamadı." cümleleri oldu.

AK Partili kurmaylar da emeklilerin sandıkta belirleyici olduğu yönünde görüş belirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise "emekli kaybettirdi" tartışmalarına cevap verdi.

“MEMURA ZAM VERDİK ANKARA'YI YİNE KAYBETTİK”

Türkiye Gazetesi'nden Emrah Özcan'ın haberine göre Şimşek, memura yapılan zammın da sandığa yansımadığını söyledi. Şimşek’e göre, "Ankara memur şehri. Memura zam verdik, yine kaybedildi. Emeklinin gelirini üç kat artırdık. Şehre ve bölgeye göre farklı sebepler var." dedi.

"EKONOMİ GÜNAH KEÇİSİ DEĞİL"

Bakan Şimşek ekonominin günah keçisi ilan edilmemesi gerektiğini belirtti. Ekonominin yanında seçim yenilgisinin altında sosyolojik ve siyasal nedenler de olduğunu söyledi. Şimşek, enflasyon düşmeden alım gücünün artmayacağını vurguladı.

Mehmet Şimşek, "Uyguladığımız ekonomi politikasında esas hedefimiz yüksek enflasyon ile mücadele. Birkaç ay sonra enflasyon yüzde 40’a düşecek. 1,5 yılda sakinleyecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan da enflasyonla mücadele noktasında Mehmet Şimşek'e destek verdi ve "Ekonomi politikası devam ettirilmeli, toplum rahatlatılmalı" dedi.

 

Kaynak: tgrthaber.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Latif 6 Nisan 2024 05:22

Mehmet şimşekin dünyadan haberi yok veya milleti enayi yerine koyuyor . Emekli maaşını üç kat artırdık diyor. Piyasanın on kat arttığını söylemiyor. Emekli faktörünü küçümserseniz bir sonraki seçimde aynı sonuç olur. Bunu bir yere yazın. Seçim sonucu sebeplerinde ana sebep emeklidir. Diğer sebepler teferruat. Son on güne kadar emekli bekledi. On günden sonra anketler değişti

bir emekli 5 Nisan 2024 04:04

emekliyi küstürdüler

Mehmet arikan oğlu 5 Nisan 2024 01:18

Seyyanen zam memurlara var emekliye yok üvey evlat muamelesi yapiyorlar

Kadir 5 Nisan 2024 00:06

Bu adam anlamamış.Benim kök maaşım 3kat arttı 8bin oldu.10 bin alıyorum. Gel 10 bin ile bir ay geçin anlarsın belki.Tepki emekli ve işçilerden geldi

Bülent 4 Nisan 2024 20:39

Şimsek kendini avutsun Ankara ,İstanbul diyerek oldumu şimdiiii şimşek beyyyy…

Hasan 4 Nisan 2024 20:01

Sedece emekliler mi ya kit ler kadro bekliyor verilen sözler tutulmadı

Cevdet 4 Nisan 2024 19:12

Hatanizi açıkca itiraf ediyorsunuz. Emekli her halükarda bize oy verir dediniz. Memurlar oy vermiyor, memura zam yapalım da onlardan da oy alalım dediniz. Bunu yaparken emekliyi ne kadar zor duruma dusureceginizi, emeklinin kırılıp sizden nefret edeceğini hesap etmediniz. Sırf oy için emeklileri harcadınız, sırtından bıçakladıniz. Emeklide tokadı attı. Az bile yaptı. Yıllardır muhalefetin yapamadığını Şimşek yaptı.

Garib kul 4 Nisan 2024 17:24

Memura vereceğiniz zaman garibana SSK'lıya verseydiniz kaybetmezdiniz hep memura hep doktora verdiniz onlar da verdi size ayarı

az düşünür 4 Nisan 2024 15:24

memur emeklisinin bir çoğu zaten akparti ye ok vermez bağkur ve sgk emeklisi verir onada zam verecektin bu cevabını herkes görmeden sildir bence 10 milyondan fazla emekli var 2 ilede çarparsan 20 milyona yakın oy boşa gitti hepsi olmasada büuük çoğunluğu kırıldı küstü hiç oy atmaya bile gitmedi.

kemal karaoğlu 4 Nisan 2024 15:23

emekli kaybettirdi memura seyyanen veripte emekliye vermezsen olacağı buydu

Sonraki Haber Yükleniyor...