Tgrt Haber
30 Aralık 2023 10:38 - Güncelleme : 30 Aralık 2023 10:38

Özel hastanenin faturası ağır: Yıllık fiyatı dudak uçuklattı

Hasta sayısı her geçen gün artarken özel hastaneyi tercih edenlerin sayısı da bir o kadar azaldı. Ortalama muayene ücretinin 2 bin 500 lirayı bulduğu hastanelere vatandaşların özel sağlık sigortaları dahi çare olmadı.

Editör: İmran Baran / Kaynak: TGRT HABER
Özel hastanenin faturası ağır: Yıllık fiyatı dudak uçuklattı
özel hastane,,sigorta

Günden güne artan özel hastane masrafları cep yakmaya devam ediyor. Sadece muayene ücretinin bile ortalama maliyeti 2 bin 500 lirayı buldu.  Hasta sayısının her geçen gün artmasına rağmen özel hastaneyi tercih edenlerin sayısı yüzde 7,1 azaldı.

Hasta sayısı artarken özel hastaneye gidenlerin sayısı azalıyor. En önemli neden olarak da vatandaşa kesilen faturalar. Sadece muayene yaptırmanın bile ortalama maliyeti 2 bin 500 lirayı bulurken özel sağlık sigortaları da çare olamaz hale geldi. Poliçede belirtilen sayıyı geçmek istemeyenler devlet hastanesinin yolunu tutarken, yıllık poliçe bedelleri yaşa ve hastalık durumuna göre 100 bin TL'nin üstüne kadar çıkabiliyor.

Özel hastanelerin kapısından bile geçmek hele de özel sağlık sigortası yaptırmak cesaret istiyor. Çünkü ücretlerde astronomik artışlar var. Sağlık sigortaları olanlar dahi özel hastaneler yerine devlet hastanelerine gitmeye başladı.

YILLIK FİYATLAR DUDAK UÇUKLATTI

Hasta sayısı artıyor ama akla ilk önce özel hastaneler gelmiyor artık. Çünkü sağlık ücretlerinde astronomik artışlar söz konusu. Özel hastaneler kadar özel sağlık sigortaları da cep yakıyor. Yıllık poliçe bedelleri yaşa ve hastalık durumuna göre 100 bin TL'nin üstüne kadar çıkabiliyor. Vatandaşların özel sağlık sigortası olsa da poliçede belirtilen sayıyı aşmamak için devlet hastaneleri tercih ediliyor.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...