Tgrt Haber
01 Mart 2024 09:34 - Güncelleme : 01 Mart 2024 09:36

Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alacak! Kanun değişikliği Resmi Gazete’de

Sağlık alanında düzenlemeler içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan karara göre, 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Kanunda, diş hekimleri, ebeler ve ilaçların ruhsatlandırması ile ilgili değişiklikler de yer aldı.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: tgrthaber.com, TRT Haber
Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alacak! Kanun değişikliği Resmi Gazete’de
sağlık bakanlığı,personel alımı,Sağlık Bakanlığı personel alımı,kanun,resmi gazete

Sağlık alanında değişiklikler içeren kanun Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, ihtiyaç duyulan yerlere 36 bin yeni sözleşmeli sağlık personeli alınacak.

Yayımlanan kanun değişikliğinde “10/7/2003 tarihli ve 4924 sayılı Eleman Temininde Güçlük Çekilen Yerlerde Sözleşmeli Sağlık Personeli Çalıştırılması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1 inci maddesinin ikinci fıkrasının ikinci cümlesinde yer alan “27.000’i” ibaresi “36.000’i” şeklinde değiştirilmiştir.” İfadelerine yer verildi.

28 maddelik değişikliğe göre serbest diş hekimleri muayenehanelerinde bir diş hekimi daha çalıştırabilecek.

EBELER NORMAL DOĞUMA GİREBİLECEK

Ebelerin görev ve yetkileri de yeniden düzenlendi.. Ebeler gebeliğin tespiti, takibi ve muayene süreçlerinde görev alacak, normal doğum yaptırabilecek. Doğum anında küçük tıbbi müdahaleleri yapabilecek.

İLAÇLARIN RUHSATLANDIRMASI HIZLANACAK

Düzenleme ile ilaç tedarikine yönelik mevzuat Avrupa Birliği standartlarına uyumlu hale getirildi. İlaç ruhsatlandırma süreci de hızlandı.

Yasa ile yan dal uzmanlığını teşvik etmek için ödemeler de artırılacak. Ayrıca daha verimli ve nitelikli hizmet verilebilmesi için hastanelerde koordinasyon merkezi kurulacak. 

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN TIKLAYIN

BAKAN KOCA DA PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından kanun değişikliği ile ilgili paylaşım yaptı. Bakan Koca'nın paylaşımı şu şekilde: 

"Sağlıkla İlgili Bazı Kanunlarda ve 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Milletimize ve sağlık camiasına hayırlı olsun."

Kaynak: tgrthaber.com, TRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...