Tgrt Haber
07 Şubat 2024 10:04 - Güncelleme : 07 Şubat 2024 10:12

SGK emeklinin yeni kök maaşını e-Devlet’e yükledi! SSK ve Bağ-Kurluların aylıkları güncellendi

Milyonlarca emekliye yapılan zammın ardından maaşlar güncellendi. Değişen maaş sonrasında hesaplama yapan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yeni kök maaşları e-Devlet’e yükledi.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: TGRT Haber
SGK emeklinin yeni kök maaşını e-Devlet’e yükledi! SSK ve Bağ-Kurluların aylıkları güncellendi
emekli,emekli maaşı,yeni kök maaş,kök maaş,emekli aylığı,sgk

13,5 milyon SSK ve Bağ-kur emeklisinin maaşları güncellendi. Sosyal Güvenlik Kurumu e-Devlet sistemine yeni maaşları yükledi. Aylık artışının Resmi Gazete’de yayımlanması ve sonrasında zam farkının hesaplara geçmesiyle birlikte emeklinin maaş hesabı değişti. SGK, emeklinin kök aylıklarında güncellemeleri yaptı ve hesaplayarak sisteme kaydetti.

EMEKLİ ZAMMIYLA YENİ MAAŞLAR BELİRLENDİ

Sosyal Güvenlik Kurumu emekliye yapılan zammın yürürlüğe girmesiyle yeni maaşları hızlıca belirledi ve sisteme yükledi. Ocak ayında memur emeklileri zam farkını almıştı. Bu kez SSK ve Bağkur emeklileri fark ödemelerini hesaplarda gördü. Zammın hesaplara geçmesiyle birlikte kök maaşlarda değişiklik ortaya çıktı.

SGK YENİ KÖK MAAŞLARI SİSTEME YÜKLEDİ

SGK da milyonlarca emeklinin yeni kök aylıklarını e-Devlet sistemine kaydetti. Böylece kesinleşen kök maaşlar ortaya çıktı. Emekliler kimlik numaraları ile kök maaşlarını sistemden öğrenebilecek.

SSK VE BAĞ-KURLULARIN KÖK MAAŞI NASIL BULUNUR?

SSK'dan emekli olanlar için e-Devlet sisteminden 4A Emekli Aylığı kısmını tıklayıp ardından gelen sayfada "Detay" kısmına tıklayıp açılan pencerede en alt kısımlarda yer alan "5510 Ek 19 Miktarı" yazan yerdeki tutarı 10 bin liradan çıkarması gerekiyor. Böylece kök maaş ek ödeme dahil ortaya çıkmış oluyor.

Bağ-Kurlular ise e-Devlet'e girip arama kısmına "4B Emekli Aylığı" yazan bağlantıdan "4B Emekli Aylık Bilgilerinize ait barkodlu belge almak istiyorsanız tıklayın" sekmesini tıkladıktan sonra gelen pencerede SGK'ya ait döküm görülebilecektir.

Sayfanın en altında "Ek Madde 19 İntibak Fark Tutarı" yazan yerin karşısındaki rakamları 10 bin liradan çıkarınca kök maaşınızı ek ödeme dahil bulabilirsiniz.

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...