Tgrt Haber
17 Ekim 2023 14:32 - Güncelleme : 17 Ekim 2023 14:47

Suudi Arabistan'dan hac ve umre ziyaretleri için kolaylık! Türkiye elektronik vize uygulamasına dahil edildi

Suudi Arabistan giriş vizesini kolaylaştıracak yeni prosedürler duyurdu. Türkiye'ye vize kolaylığı geldi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu,karar ile ilgili "Gerek umre gerek hac gerekse diğer seyahatler için bu ciddi bir kolaylık sağlayacaktır." dedi.

Editör: Betül Meral Sarıiz / Kaynak: Anadolu Ajansı
Suudi Arabistan'dan hac ve umre ziyaretleri için kolaylık! Türkiye elektronik vize uygulamasına dahil edildi
suudi arabistan vizesi,Suudi Arabistan,elektronik vize,hac vizesi,umre vizesi

Suudi Arabistan Turizm Bakanlığı'nın ziyaret vizesi kapsamını genişletti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Suudi Arabistan Hac ve Umre Bakanı Tevfik er-Rabia ve beraberindeki heyetle Bakanlıkta görüştü.

Toplantıda, iki ülke arasındaki ilişkinin daha ileriye taşınması gerektiğini belirten Uraloğlu, "Vizedeki işlem kolaylığından dolayı teşekkür ediyorum. Gerek umre gerek hac gerekse diğer seyahatler için bu ciddi bir kolaylık sağlayacaktır." ifadesini kullandı.

"5 DAKİKADAN DAHA AZ SÜRE İÇİNCE VİZE ALINABİLECEK"

Tevfik er-Rabia da Türkiye'nin elektronik vize uygulamasına dahil edildiğini dile getirerek,"Elektronik vize uygulamasıyla Türk vatandaşları, 5 dakikadan daha az bir süre içinde ya da Suudi Arabistan'da herhangi bir havalimanına gittiğinde vize alabilecekler. Bu vize, bir yıllık geçerli olacak, 90 günlük ikamet alabilecek. Elektronik vizeyle Türk vatandaşları Mekke ve Medine'nin yanı sıra tüm bölgeleri ve şehirleri gezebilecekler." diye konuştu.

UÇAK SEFERLERİ ARTTIRILACAK

Suudi Havayollarının koltuk kapasitesini artırdığını söyleyen er-Rabia, Ankara'dan Medine ve Cidde'ye seferlerin artacağını bildirdi.

Konuk Bakan, hem elektronik vizenin hem de sefer sayılarının artırılmasının iki ülke arasındaki ilişkileri geliştireceği gibi turizm ve diğer alanlara da olumlu yansıyacağını söyledi.

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...