Tgrt Haber
21 Haziran 2023 21:07 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 22:56

Son dakika! Türkiye'den ekonomi çıkarması: Cevdet Yılmaz ve Bakan Şimşek BAE'ye gitti

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bu akşam günübirlik olarak Birleşik Arap Emirlikleri'ne ziyaret gerçekleştirdi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
Son dakika! Türkiye'den ekonomi çıkarması: Cevdet Yılmaz ve Bakan Şimşek BAE'ye gitti
Cevdet Yılmaz,Mehmet Şimşek,Birleşik Arap Emirlikleri

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında uzun yıllar süren gerilimin ardından 2021'in sonlarında başlayan normalleşme adımı, 2022'nin başlarında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın BAE'yi ziyaretiyle bir adım daha ileriye taşınmış ve iki ülke arasında başta ekonomik ve askeri alanlar olmak üzere bir dizi anlaşma imzalanmıştı.

Seçimlerin ardından kurulan yeni Kabine'de Hazine ve Maliye Bakanı olarak atanan Mehmet Şimşek'in önderliğindeki ekonomide izlenecek yol haritası merakla beklenirken, gözler yeni hükümetin ilk hamlesine çevrildi.

FAİZ KARARI ÖNCESİ DİKKAT ÇEKEN ZİYARET

Hafize Gaye Erkan'ın başkanlık koltuğuna getirildiği Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası, faiz kararını yarın açıklayacak. Piyasaların merakla beklediği kritik karar öncesi Türkiye BAE'ye dikkat çeken bir çıkarma yaptı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ile Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Birleşik Arap Emirlikleri'ni (BAE) ziyaret etti. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Yılmaz ve Şimşek bir günlük çalışma ziyaretinde bulunmak üzere akşam saatlerinde Ankara'dan BAE'ye hareket etti.

DÜNYA TAKİP EDİYOR

Türkiye yeni dönemde ekonomi alanında yapılacak çalışmalara odaklanırken, ekonomi yönetiminin atacağı adımlar da uluslararası alanda dikkatle takip ediliyor.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...