Tgrt Haber
03 Mart 2024 11:29 - Güncelleme : 03 Mart 2024 11:30

Ünlü kozmetik şirketi iflas açıkladı! Yüzlerce insan işsiz kalacak

Türkiye'de de mağazaları bulunan Body Shop, İflas ve İflas Yasası kapsamındaki yeniden yapılanmasının bir parçası olarak e-ticaret faaliyetlerini sonlandıracağını duyurdu. Şirket Kanada'da 33, İngiltere'de 75 mağazasını daha kapatacak, bu doğrultuda yüzlerce çalışan işsiz kalacak .

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: Radio Canada
Ünlü kozmetik şirketi iflas açıkladı! Yüzlerce insan işsiz kalacak
iflas,kozmetik

İflas haberlerine her gün bir yenisi ekleniyor. Türkiye'de de mağazaları bulunan Kanada menşeli uluslararası perakende kozmetik ürünleri şirketi Body Shop Canada iflas açıkladı.  Şirket 33 mağazasını kapatacağını ve e-ticaret faaliyetlerini sonlandıracağını duyurdu

Radyo Kaana'da yer alan habere göre uluslararası kozmetik markasının Kanadalı yan kuruluşu Cuma günü yaptığı açıklamada, 105 mağazasının neredeyse üçte birini derhal tasfiye etmeye başlayacağını doğruladı.

ABD MAĞAZALARI KAPANMIŞTI

Şirket, Toronto, Ottawa, Edmonton, Calgary, Saskatoon ve Saint John, New Brunswick gibi şehirlerdeki mağazaların kapanması nedeniyle kaç işçinin işini kaybedeceğini söylemedi.

Bir mahkeme dosyasında şirketin teminatsız alacaklılara 3,3 milyon dolardan fazla, teminatlı alacaklılara ise yaklaşık 16.400 dolar borcu olduğu belirtiliyor.
The Body Shop Canada da Cuma günü yaptığı açıklamada , şirketin Amerika şubesinin de faaliyetlerini durdurduğunu söyledi.

İflas hamlesi, şirketin ana şirketi The Body Shop International'ın, şirketlerin borçlarını geri ödemek zorunda kalmadan yeniden yapılandırmalarına veya ticareti durdurmalarına olanak tanıyan bir prosedür olan Birleşik Krallık'ta yönetime girmesinden haftalar sonra geldi.

SIRADA İNGİLTERE'DEKİ 75 MAĞAZA VAR

İngiliz medyası Perşembe günü, markanın İngiltere'deki 75 mağazasının kapanacağını ve genel merkezdeki personelin yüzde 40'ının işten çıkarılacağını bildirdi. Şirket, Kanada'daki mağazalarının çoğunu elinde tutmak istiyor. Bir açıklamada, Ontario'daki mahkeme duruşmalarının, stratejik çözümlerini değerlendirirken ve yeniden yapılanmaya girişirken kendisine nefes alma alanı sağlayacağını umduğunu söyledi.

Çeşitli banyo, vücut, saç ve cilt ürünleri satmak için çevre dostu bir felsefe kullanan işletmeyi geliştirme çabaları, The Body Shop'un Kanada'da 44. yılını kutlamasıyla birlikte gerçekleştirildi .
Perakendecinin Kanada bölümü, 1980 yılında ülkedeki genişlemesinden bu yana ağırlıklı olarak alışveriş merkezlerinde varlığını sürdürüyor ancak son yıllarda çeşitli sorunlarla boğuşuyor.

Ünlü kozmetik şirketi iflas açıkladı! Yüzlerce insan işsiz kalacak - 1. Resim

REKABET EDEMEDİLER

Özellikle e-ticaret ve Sephora, Bath & Body Works ve Lush gibi güzellik markalarının büyümesi bu iş sektöründe yoğun rekabete yol açmıştı. The Body Shop Canada, 2022 yılında müşterilere sürdürülebilir kalkınma uygulamalarını öğreten, ürünlerini kimin yaptığını ve tüketicilerin çevre ve topluluk aktivizmine katkıda bulunmak için neler yapabileceklerini açıklayan yeni bir atölye konseptiyle belirli mağazaları açtı .

Şirket ayrıca geçen yaz 25 Pharmaprix mağazasında (Quebec dışındaki illerde Shoppers Drug Mart ) popüler vücut yağları da dahil olmak üzere çeşitli ürünler satmaya başladı ve bu ürünleri bu yıl 25 mağazada daha sunması bekleniyor.

Bu hamle, Body Shop ürünlerinin Kanada'da şirketin mağazaları dışında ilk kez satılması anlamına geliyordu. Ürünlerini satın almayı daha da kolay hale getirmeyi amaçladı.

Ortaklık, ana şirket Body Shop International'ın geçen yılın sonlarında Avrupalı ​​özel sermaye şirketi Aurelius Group'a 207 milyon £ (355 milyon Kanada Doları) karşılığında satılmasından önce gerçekleşti .

Aurelius firması, yeniden yapılandırdığı ve bazen yeniden sattığı zor durumdaki şirketleri satın almasıyla tanınıyor. Son 20 yılda İngiliz ev satış zinciri İdeal World'ü , ayak bakım şirketi Scholl'u ve İngiliz eczane zinciri Lloyds Pharmacy'yi satın aldı .

Ünlü kozmetik şirketi iflas açıkladı! Yüzlerce insan işsiz kalacak - 2. Resim

1976'DA KURULDU

Body Shop, 1976 yılında çevre aktivisti Anita Roddick tarafından tüketicilere hayvanlar üzerinde test edilmeyen, çiftçiler ve tedarikçilerle adil ilişkiler yoluyla geliştirilen güzellik ve cilt bakımı ürünleri sunmak amacıyla kuruldu.

Şirket mağaza sayısını artırdıkça birkaç kez el değiştirdi. Güzellik devi L'Oréal tarafından 2006 yılında 207 milyon £ (1,1 milyar Kanada Doları) karşılığında satın alındı ​​ve sonuçta şirketi 2017 yılında Avon'un Brezilyalı sahibi Natura'ya 1 milyar avroya (1,4 milyar Kanada Doları) satıldı. Natura şirketi Aurelius'a sattı.

Aurelius'un satışı duyurulduğunda şirket, The Body Shop'un 20 ülkede 900'den fazla şirkete ait mağazaya sahip olduğunu ve 69 bölgede 1.600 mağaza işleten ana franchise'larla ortaklık yaptığını söyledi.

Kaynak: Radio Canada
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...