Tgrt Haber
18 Mart 2024 15:52 - Güncelleme : 18 Mart 2024 17:33

A Milli Takım'ın EURO 2024'te giyeceği formalar ortaya çıktı

Almanya'da düzenlenecek EURO 2024'te mücadele edecek A Milli Futbol Takımımızın turnuvada giyeceği formalar ortaya çıktı.

Editör: Emre Topaloğlu / Kaynak: TGRT Haber
A Milli Takım'ın EURO 2024'te giyeceği formalar ortaya çıktı

A Milli Futbol Takımımızın 2024 Avrupa Şampiyonası'ndaki (EURO 2024) grup maçlarının fikstürü belli oldu.

Ay-yıldızlılarımız, F Grubu'ndaki ilk maçında C yolu play-off galibiyle (Gürcistan, Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg) karşılaşacak. Play-off'taki Gürcistan-Lüksemburg ve Yunanistan-Kazakistan eşleşmelerinin ardından finali kazanacak takım, Türkiye'nin rakibi olacak.

Milli takım, gruptaki ikinci maçını 22 Haziran 2024 Cumartesi günü Portekiz ile Dortmund'da, üçüncü karşılaşmasını ise 26 Haziran Çarşamba günü Çekya ile Hamburg'da oynayacak.

FORMALAR TANITILDI

Milli Takımımızın bu organizasyonda giyeceği formalar ortaya çıktı.

Beyaz formanın üzerinde göğüs kısmında kırmızı bir şerit ve üstünde ay-yıldızlı armamız olacak. Kırmızı forma ise tamamen kırmızı olacak ve göğüs kısmında beyaz ay-yıldız logosu yer alacak.

Formalar sosyal medyada futbolseverlerden beğeni topladı.

TFF-NİKE İŞ BİRLİĞİ

TFF ve Nike iş birliğinin 21. yılında tasarlanan yeni sezon formalarla ilgili yapılan açıklamada, 1923 yılında ilk milli maçta giyilen formadan esinlenerek tasarlanan iç saha formasının ön kısmındaki dikkat çeken kırmızı bant, eğimli üst kısmı ve özel baskıları, sporcuların geçmiş 100 yılın gururunu bugüne taşımasını simgelediği belirtilerek, "Deplasman formasının kırmızı tonu, Al Sancak'ın renklerine sadık kalırken, formanın kalp bölgesinde yer alan armayı öne çıkarıyor. Formaların arka kısmında bulunan 'Türkiye' yazısı ise genç sporculara ilham vererek, milli takım ruhunu canlandırıyor ve tek yürek olma duygusunu harekete geçiriyor." ifadelerine yer verildi.

EN SÜRDÜRÜLEBİLİR FORMA

Nike'ın çevreye duyarlı yaklaşımını yansıtan formaların sıfır karbon ve sıfır atık yolculuğunda bir sonraki adımı temsil ettiği vurgulanarak, şimdiye kadar üretilen en sürdürülebilir forma olma özelliğine sahip olduğu kaydedildi.

En yeni tekstil teknolojileriyle üretilen formaların 21 Mart itibarıyla TFF'nin E-Shop (https://eshop.tff.org/yeni-koleksiyon) sayfasında satışa çıkacağı hatırlatılırken, yurt dışında yaşayan Türk taraftarların da ay-yıldızlıları desteklemek için 11TeamSports üzerinden yeni formaları temin edebileceği bildirildi.

A Milli Takım'ın EURO 2024'te giyeceği formalar ortaya çıktı - 1. Resim

A Milli Takım'ın EURO 2024'te giyeceği formalar ortaya çıktı - 2. Resim

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...